Twitter Crypto

Twitter Crypto – Twitter spouští specializovaný krypto tým

Twitter buduje novou divizi pro „všechny věci blockchainu a web3 na Twitteru“, kterou nazval Twitter Crypto. Sociální síť Twitter pro vznikající krypto tým najala Tess Rinearsonovou jako inženýrku týmu, aby nastavila strategii pro budoucnost kryptoměn na této platformě.

Twitter krypto tým povede Tess Rinearsonová

„Nejprve prozkoumáme, jak můžeme podpořit rostoucí zájem tvůrců o používání decentralizovaných aplikací ke správě virtuálního zboží a měn a k podpoře jejich práce a komunit,“ uvedla Rinearsonová na Twitteru. „Podíváme-li se dále dopředu, budeme zkoumat, jak nám nápady z krypto komunit mohou pomoci posunout hranice toho, co je možné s identitou, komunitou, vlastnictvím etc.“ Dodala, že Twitter krypto tým bude úzce spolupracovat s Bluesky, nezávislou snahou o vytvoření standardu decentralizované sociální sítě . Posláním Bluesky je vyvíjet a podporovat zavádění technologií pro otevřenou a decentralizovanou veřejnou konverzaci.

Rinearsonová bude pracovat pod technologickým ředitelem Twitteru Paragem Agrawalem a jejich tým pomůže Twitteru posunout tlak směrem k decentralizaci sociálních médií. Společnost tvrdí, že mezi tvůrci je „masivní a rostoucí zájem o používání decentralizovaných aplikací ke správě virtuálního zboží a měn“ a Rinearsonová se na tyto věci zaměří.

Nejprve tento tým prozkoumá krypto platby (tipy na bitcoiny, kryptoplatby pro Ticketed Spaces), příležitosti pro monetizaci tvůrců (nástroje NFT) a decentralizaci sociálních médií (součást obecného pohybu směrem k Web3).

Co je to vlastně ten Web3?

Web3 odkazuje na potenciální novou iteraci internetu, která běží na veřejných blockchainech , technologii uchovávání záznamů, která je nejlépe známá pro usnadnění transakcí s kryptoměnami. Přitažlivost Web3 spočívá v tom, že je decentralizovaný, takže místo uživatelů, kteří přistupují k internetu prostřednictvím služeb zprostředkovaných jako Google, Apple nebo Facebook, jsou to sami jednotlivci, kdo vlastní a ovládá části internetu . Web3 nevyžaduje „povolení“, což znamená, že ústřední orgány nediktují, kdo jaké služby používá, ani není potřeba „důvěra“, odkazující na myšlenku, že zprostředkovatel nemusí usnadňovat virtuální transakce mezi dvěma nebo více stranami. . Web3 teoreticky také lépe chrání soukromí uživatelů, protože většinu sběru dat provádějí tyto orgány a zprostředkovatelé.

Samozřejmě je to všechno idealizovaná vize Web3 načrtnutá vývojáři blockchainu a boostery pro budoucnost, takže v praxi to nemusí být tak rovnostářské. Jedním z prvků Web3, který získává velkou pozornost, jsou decentralizované finance, také známé jako DeFi , které zahrnují provádění IRL finančních transakcí na blockchainu bez pomoci bank nebo vlády.

Mezitím řada velkých společností a firem rizikového kapitálu již investuje obrovské částky do budování Web3 a je těžké si představit, že by jejich zapojení neznamenalo nějaký druh centralizované moci.

Twitter není jediný

Twitter není jedinou hlavní sociální platformou, která zkoumá technologii blockchainu. Kupříkladu zakladatel a generální ředitel společnosti Discord Jason Citron naznačil, že společnost Discord pracuje na integraci s MetaMask, populární službou kryptopeněženek. A třeba takový Reddit najímá inženýry pro platformu NFT.

AN
Zdroje a obrázky: techcrunch; bluesky; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter Crypto – Twitter spouští specializovaný krypto tým“

  1. […] Twitter Crypto – Twitter spouští specializovaný krypto tým […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..