YouTube logo modré

YouTube přestane počty „Nelíbí se mi“ veřejně zobrazovat

Společnost YouTube tento týden oznámila, že postupně začala zavádět aktualizaci, která odstraní počet označení „Nelíbí se mi“ u videa pro veřejnost. Snahou je omezit obtěžování, nesympatie a do jisté míry možná i šikanu. Tyrani milují pocit, že jsou součástí skupiny, tak proč jim to dovolit?

https://youtu.be/kxOuG8jMIgI
Aktualizace YouTube k počtu dislajků

Počet „Nelíbí se mi“ bude soukromý

Počet „Nelíbí se mi“ bude na YouTube soukromý ale tlačítko „Palec dolů“ zůstane. Začátkem tohoto roku začalo YouTube experimentovat s odstraňováním počtu „Nelíbí se mi“ a zjistili, že daleko méně uživatelů klikne na toto tlačítko, pokud se u něho neobjevuje počet. YouTube dodalo, že útoky „dislike“ také neúměrně zasáhly menší tvůrce obsahu a kanály, které teprve začínají.

Uživatelé YouTube budou mít stále možnost označit video jako „Nelíbí se mi“, ale počet označení „dislike“, který se obvykle zobrazuje hned vedle symbolu palce dolů, bude moci zobrazit pouze tvůrce videa na svém uživatelském panelu ve Studiu YouTube.

Co se změní pro diváky a tvůrce obsahu?

YouTube chce vytvořit inkluzivní a respektující prostředí, kde mají tvůrci příležitost uspět a zároveň se cítit bezpečně. Tvůrci obsahu budou moci ve Studiu YouTube stále najít svůj přesný počet „Nelíbí se mi“ společně s dalšími existujícími metrikami, pokud chtějí autoři zjistit, jak si jejich obsah vede.

Divákům se stále bude zobrazovat možost negativního palcování, jako vyjádření, že se jim videa nelíbí a aby mohli vyladit svá doporučení a soukromě sdílet zpětnou vazbu s autory.

Během experimentu YouTube vnímalo ty hlasy, které od uživatelů zazněly, že někteří použili veřejné hodnocení počtu „Nelíbí se mi“, aby napomohli k rozhodnutí, zda se na video podívat, či nikoli. YouTube si je vědomo, že někteří diváci s rozhodnutím nezveřejňovat počty „dislike“ možná nebudou souhlasit. Ale pevne věří, že je to pro platformu správná věc.

AN
Zdroje a obrzky: youtube official blog; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „YouTube přestane počty „Nelíbí se mi“ veřejně zobrazovat“

  1. […] YouTube přestane počty „Nelíbí se mi“ veřejně zobrazovat […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..