Apple iPhone smartphone

Apple: Bude k dispozici samoobslužná oprava, iPhony 12 a 13 opravíte sami

Apple ve své Tiskové zprávě oznámil, že bude k dispozici samoobslužná oprava jeho přístrojů, která umožní zákazníkům, jimž vyhovuje provádění vlastních oprav, přístup k originálním dílům a nástrojům Apple. Samoobslužná oprava bude k dispozici jako první pro řady iPhone 12 a iPhone 13 a brzy ji budou následovat počítače Mac s čipy M1.

Služba Self Service Repair bude k dispozici začátkem příštího roku v USA a během roku 2022 se rozšíří do dalších zemí. Zákazníci se připojí k více než 5 000 autorizovaných společností Apple. Poskytovatelé služeb (AASP) a 2 800 nezávislých poskytovatelů oprav, kteří mají přístup k těmto dílům, nástrojům a příručkám.

Úvodní fáze programu se zaměří na nejčastěji servisované moduly, jako je displej iPhonu, baterie a fotoaparát. Možnost dodatečných oprav bude k dispozici později v příštím roce.


„Vytvoření lepšího přístupu k originálním dílům Apple dává našim zákazníkům ještě větší výběr v případě potřeby opravy,“ řekl Jeff Williams, provozní ředitel společnosti Apple. „Za poslední tři roky Apple téměř zdvojnásobil počet servisních míst s přístupem k originálním dílům, nástrojům a školením Apple a nyní poskytujeme možnost pro ty, kteří chtějí uskutečnit své vlastní opravy.“

Apple vyrábí odolné produkty navržené tak, aby vydržely náročné každodenní používání. Když produkt Apple vyžaduje opravu, mohou jej opravit vyškolení technici používající originální díly Apple na tisících místech, včetně společnosti Apple (v obchodě nebo poštou), AASP, nezávislých poskytovatelů oprav a nyní vlastníků produktů, kteří jsou schopni provádět opravy. iPhony si prostě opravíte sami.

Samoobslužná oprava zařízení Apple

Aby bylo zajištěno, že zákazník může bezpečně provést opravu, je důležité, aby si nejprve prostudoval Příručku pro opravy. Poté zákazník zadá objednávku na originální díly a nástroje Apple prostřednictvím internetového obchodu Apple Self Service Repair. Po opravě zákazníci, kteří vrátí použitý díl k recyklaci, obdrží kredit na nákup.

Samoobslužná oprava je určena pro jednotlivé techniky se znalostmi a zkušenostmi s opravami elektronických zařízení. Pro naprostou většinu zákazníků je nejbezpečnějším a nejspolehlivějším způsobem návštěva profesionálního poskytovatele oprav s certifikovanými techniky, kteří používají originální díly Apple.

Rozšířený přístup k opravám Apple

Za poslední tři roky Apple téměř zdvojnásobil počet servisních míst s přístupem k originálním dílům, nástrojům a školením Apple, včetně více než 2 800 nezávislých poskytovatelů oprav. Rychle se rozšiřující program nezávislých poskytovatelů oprav, původně spuštěný v USA v roce 2019, se od té doby rozrostl do více než 200 zemí, což nezávislým opravnám umožňuje přístup ke stejným školením, dílům a nástrojům jako mají ostatní autorizovaní poskytovatelé služeb Apple.

Kromě toho Apple nadále nabízí zákazníkům pohodlné možnosti oprav prostřednictvím své globální sítě více než 5 000 AASP, které pomáhají milionům lidí se záručním i mimozáručním servisem všech produktů Apple.

Díky navrhování produktů pro odolnost, dlouhou životnost a zvýšenou opravitelnost si zákazníci užívají produkt s dlouhou životností, který si svou hodnotu uchovává po léta. Apple také nabízí roky aktualizací softwaru, které představují nové funkce.

AN
Zdroje a obrázky: apple newsroom; pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..