Elon Musk Tesla

Elon Musk prodal další akcie Tesly za miliardu dolarů

Elon Musk prodal další akcie Tesly za miliardu dolarů, čímž se jeho celkový prodej akcií od 8. listopadu navýšil na 10,9 miliardy dolarů.

Generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk prodal dalších 934 091 akcií výrobce elektrických automobiů v hodnotě 1,01 miliardy dolarů (22,8 miliardy Kč), aby tak splnil své daňové povinnosti související s uplatněním opcí na nákup 2,1 milionu akcií. Začátkem listopadu Elon Musk, jenž je nejbohatším člověkem na světě, uvedl na Twitteru, že prodá 10 % svých akcií, pokud to uživatelé platformy sociálních sítí schválí. Většina z nich s prodejem souhlasila a tak Elon Musk tyto akcie prodává.

Od 8. listopadu Musk uplatnil opce na nákup 10,7 milionu akcií a prodal 10,1 milionu akcií za 10,9 miliardy dolarů. Po přílivu opcí má Musk stále opci na nákup dalších asi 10 milionů akcií za 6,24 USD za kus, která vyprší v srpnu příštího roku.

Obchody provedené Muskem pomohly posunout celkové tržby generálních ředitelů a zasvěcených společností na rekordní úroveň kolem 69 miliard dolarů v letošním roce, jak ukázaly údaje z průzkumu investorské firmy Verity z tohoto týdne.

Akcie Tesly letos zatím narostly téměř o 55 % a od tohoto výprodeje vzrostly o více než 1 100 %, když uzavřely obchodování na hodnotě 1 084,60 USD. Investoři sázejí na to, že Muskova společnost může vést globální zelenou revoluci v automobilovém průmyslu.

Výkonný ředitel rizikového kapitálu Chamath Palihapitiya řekl, že velké prodeje akcií Muska a Jeffa Bezose z Amazonu ho přiměly přemýšlet, zda by také neměl opustit trh. „Dva podnikatelé, které jsem považoval za nejchytřejší alokátory kapitálu naší generace, sundavají žetony ze stolu,“ napsal Palihapitiya v nedávném dopise investorům.

AN
Úvodní obrázek: pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Elon Musk prodal další akcie Tesly za miliardu dolarů“

  1. […] Elon Musk prodal další akcie Tesly za miliardu dolarů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..