WhatsApp Novi kryptoměny

WhatsApp platby pomocí kryptoměny. Zatím pilotní projekt v USA

WhatsApp spustil pilotní projekt zatím v USA, kdy budou pro omezený počt lidí možné platby pomocí kryptoměny. Vše s peněženkou Novi a prostřednictvím stabilního coinu vázaného na dolar, s názvem Pax Dollar (USDP), který vydala blockchainová společnost Paxos. Zprávu oznámil Will Cathcart z WhatsAppu a nastupující šéf Novi Stephane Kasriel.

Podle webu Novi funguje odeslání platby podobně jako odeslání jakékoli jiné přílohy ve WhatsAppu. K funkci se dostanete pomocí ikony kancelářské sponky v systému Android nebo ikony + v systému iOS a poté z nabídky vyberte možnost „Platba“. Stránky Novi poznamenávají, že neexistují žádné poplatky za odesílání nebo přijímání peněz, žádné limity na četnost odesílání plateb a žádné poplatky za udržování zůstatku na vašem účtu Novi nebo za výběr na váš bankovní účet. Platby se převádějí okamžitě.

Pilotní projekt jen v USA

Pilotní program Novi byl původně k dispozici v USA a Guatemale, ale uživatelé v Guatemale nebudou mít přístup k nové funkci plateb WhatsApp. Místo toho budou muset nadále používat samostatnou aplikaci Novi. Platby neovlivňují end-to-end šifrování WhatsAppu, které je standardně nastaveno pro všechny osobní konverzace. Pilotní projekt WhatsApp Novi je k dispozici v angličtině a španělštině.

Nový pilotní projekt má kořeny ve velmi medializovaných kryptoměnových plánech Facebooku (nyní Meta), které byly oficiálně oznámeny v roce 2019. V té době Facebook, jako součást Libra Association, plánoval vyvinout a spustit kryptoměnu nazvanou Libra, která by byla navázána spíše na koš aktiv s nízkou volatilitou než na nějakou konkrétní měnu. To by se integrovalo s digitální peněženkou Calibra vyvinutou Facebookem. Celý systém byl navržen tak, aby nabízel způsob, jak posílat peníze po celém světě s nižšími poplatky než tradiční metody.

Zatímco americké plány WhatsApp platby se točí kolem Novi a kryptoměny, jinde ve světě již nabízí platby pomocí tradičních fiat měn. Tato funkce se v loňském roce rozšířila v Indii a byla také spuštěna v Brazílii.

AN
Zdroje a obrázky: novi


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..