Oracle logo

Oracle jedná o koupi společnosti Cerner

Výrobce podnikového softwaru Oracle jedná o koupi společnosti pro elektronické lékařské záznamy Cerner. Cena této transakce by se mohla vyšplhat až k 30 miliardám dolarů (téměř 670 miliard Kč). Napsal to ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na dobře informované zdroje.

Transakce by mohla společnosti Oracle přinést řadu zdravotních dat pro trénování a vylepšení cloudových služeb založených na umělé inteligenci, což posílí její přítomnost v sektoru zdravotnictví. Pokud by se převzetí uskutečnilo, bude to pro Oracle, které má tržní hodnotu více než 280 miliard dolarů, vůbec největší transakce všech dob. Dohoda Oracle – Cerner by se mohla stát jedním z největších převzetí uskutečněných v roce 2021.

Cerner je největším prodejcem softwaru pro elektronické zdravotní záznamy ve Spojených státech po společnosti Epic Systems Corporation. V roce 2019 společnost Cerner označila firmu Amazon Web Services za svého preferovaného poskytovatele cloudových služeb a uvedla, že firmy spolupracují na využití umělé inteligence pro zdravotnické společnosti.

Oracle Corporation

Oracle Corporation je jedna z hlavních společností vyvíjejících relační databáze, nástroje pro vývoj a správu databází či systémy pro řízení vztahů se zákazníky. Založena byla v roce 1977 a v roce 2020 zaměstnávala 135 tisíc lidí. Zastoupení společnosti existuje ve 145 zemích. Výkonným ředitelem firmy je spoluzakladatel a miliardář Lawrence J. Ellison.

AN
Úvodní obrázek: oracle


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..