Mall CZ - Mall Group

Mall Group a WeDo CZ mohou být převzati Allegrem, potvrdil ÚOHS

Mall Group a WeDo CZ mohou být převzati polským Allegrem. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil ve zjednodušeném řízení soutěžiteli Allegro.eu získat výlučnou kontrolu nad společnostmi Mall Group a.s. a WeDo CZ s.r.o. Podle ÚOHS nebude mít spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí nabylo právní moci.

Na začátku listopadu bylo oznámeno, že Polská internetová nákupní platforma Allegro kupuje Mall Group a WeDo od stávajících akcionářů PPF, EC Investments Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a Rockaway Capital Jakuba Havrlanta. Výše obchodu byla stanovena na 881 milionů eur (cca 23 miliard korun), při které se vycházelo z pevného ocenění ve výši 925 milionů eur, které bylo upraveno o dluh a podobné položky ve výši 44 milionů eur. Nyní tento obchod tedy posvětil antimonopolní úřad.

Z tiskového prohlášení ÚOHS

Podnikatelská skupina Allegro působí v oblasti internetového prodeje spotřebního zboží a poskytování dalších souvisejících služeb, jako jsou zejména doručování zboží, platební a reklamní služby, cenové srovnávání, prodej vstupenek apod., a to především na území Polské republiky. Žádná ze společností skupiny Allegro významněji nepůsobí na území České republiky.

Skupina Mall Group provozuje prostřednictvím dceřiných společností internetové obchody v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Chorvatsku a ve Slovinsku. Mall Group dále kontroluje společnost CZC.cz s.r.o. Společnost WeDo CZ působí na území České republiky v oblasti zajištění odesílání a doručování malých balíkových zásilek. V téže oblasti je činná rovněž na Slovensku.

Mall Group

MALL Group tvoří největší e-commerce skupinu ve střední a východní Evropě, která vznikla v roce 2016, kdy investiční skupina Rockaway dokončila za finanční podpory Daniela Křetínského, Patrika Tkáče a skupiny PPF převzetí sítě e-shopů MALL. Portfolio skupiny kombinuje dvě hlavní oblasti: e-commerce a finanční služby pro internetové nakupování.
Působí v devíti zemích a s více než čtyřmi tisící zaměstnanci nabízí své služby 130 milionům obyvatel střední a východní Evropy.

V roce 2020 doručila svým zákazníkům více než 14 milionů objednávek. Strategií skupiny je vytvořit kolem samotného nákupu celou platformu rozšiřujících služeb a funkcí, aby se stala synonymem pro e-commerce skupinu 21. století. Vizí a cílem skupiny je stát se nákupní destinací číslo jedna pro e-nakupující, což znamená, že pro většinu lidí bude místem číslo jedna, kam vyrazí za online nákupy.

AN
Zdeoje a obrázky: úohs; mall group


Uveřejněno

v

od

Komentáře

3 komentáře: „Mall Group a WeDo CZ mohou být převzati Allegrem, potvrdil ÚOHS“

  1. […] Mall Group a WeDo CZ mohou být převzati Allegrem, potvrdil ÚOHS […]

  2. […] Mall Group a WeDo CZ mohou být převzati Allegrem, potvrdil ÚOHS […]

  3. […] Mall Group a WeDo CZ mohou být převzati Allegrem, potvrdil ÚOHS […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..