Prodeje smartphonů rostly

Prodeje smartphonů v roce 2021 rostly, i přes nedostatek čipů

Prodeje smartphonů na globálním trhu v loňském roce rostly navzdory nedostatku čipů, což znamenalo, že společnosti jako Samsung či Apple byly schopny vyrábět méně mobilů. Podle průzkumu trhu Canalys vzrostly prodeje ve srovnání s rokem 2020 o 7 procent na 1,35 miliardy smartphonů.

Prodeje mobilních telefonů jsou tedy podle Canalys zhruba na srovnatelné úrovni s rokem 2019, tedy před vypuknutím koronavirové pandemie. Jihokorejský Samsung byl největším výrobcem chytrých telefonů s téměř 275 miliony dodaných mobilních zařízení, čímž dosáhl celosvětového tržního podílu 20 %. Apple dodal 230 milionů smartphonů a držel 16 % trhu. Následují čínští výrobci Xiaomi, Oppo a Vivo.

Canalys tvrdí, že poptávka po mobilních zařízeních je v současné době obzvláště silná v Asii, na Středním východě, v Africe a také v Latinské Americe. Platí to zejména pro levnější modely. Poptávka po dražších modelech od Applu a Samsungu byla ovšem též silná. Pandemie podle vědců učinila lidi závislejšími na chytrých telefonech, kupříkladu díky QR kódům a online nakupování.

Canalys

Canalys byla založena roku 1998, je světově proslulá svým výzkumem technologických kanálů a chytrých telefonů. Společnost Canalys nyní pokrývá čtyři kontinenty s pěti kancelářemi a zaměstnává více než 100 lidí. Tým v Canalys s sebou přináší mnohaleté zkušenosti jako poradci v IT a high-tech sektorech. V kombinaci s kulturou společnosti reagovat na rychle se měnící potřeby tohoto dynamického odvětví to zajišťuje, že jak v obsahu, tak v poskytování, Canalys nabízí výjimečné služby ve srovnání s jinými analytickými firmami v oboru.

AN
Úvodní obrázek: pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Prodeje smartphonů v roce 2021 rostly, i přes nedostatek čipů“

  1. […] Prodeje smartphonů v roce 2021 rostly, i přes nedostatek čipů […]

  2. […] Prodeje smartphonů v roce 2021 rostly, i přes nedostatek čipů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..