Huawei mobil

Tržby Huawei v roce 2021 klesly téměř o 30 %, vidí však výzvy

Huawei Technologies Co Ltd, čínský gigant v oblasti telekomunikačních zařízení, který je značně zasažen americkými sankcemi, předpokládá, že jeho tržby v roce 2021 klesly téměř o 30 % a předpovídá pokračující problémy také v novém roce.

Očekává se, že tržby Huawei za tento rok budou 634 miliard juanů (99,48 miliardy dolarů), uvedl to Guo Ping v novoročním dopise zaměstnancům. To představuje pokles o 28,9 % z tržeb v roce 2020 ve výši 891,4 miliardy juanů. „Nepředvídatelné podnikatelské prostředí, politizace technologií a rostoucí deglobalizační hnutí, to vše představuje vážné výzvy,“ píše se v dopise zveřejněném na webových stránkách společnosti.

Americké sankce

V roce 2019 Trumpova administrativa uvalila na Huawei obchodní sankce s odkazem na národní bezpečnost, když kupříkladu společnosti zakázala používat služby Alphabet Inc Android pro její nové smartphony. Americké sankce spolu se slabší domácí spotřebou kvůli koronaviru tak dolehly na Huawei.

„Musíme se držet naší strategie a racionálně reagovat na vnější síly, které jsou mimo naši kontrolu,“ řekl Guo. Huawei se bude i nadále zaměřovat na infrastrukturu informačních a komunikačních technologií a chytrá zařízení.

Příjmy Huawei ve 3. čtvrtletí

Příjmy Huawei ve 3. čtvrtletí klesají, protože obchod s chytrými telefony zůstává ochromen. Tržby čínské společnosti Huawei Technologies Co Ltd se ve třetím čtvrtletí propadly o 38 % ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku, přičemž americké sankce omezily její obchod se smartphony a nový potenciální růst.

Čínský telekomunikační gigant vykázal za první tři čtvrtletí tržby 455,8 miliardy jüanů (71,32 miliardy USD), což je pokles téměř o třetinu ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku se ziskovou marží 10,2 %.

Honoru se naopak daří


Na druhou stranu Honor, dříve podznačka, kterou Huawei prodalo, aby ji udrželo naživu loni v listopadu, prodala ve stejném čtvrtletí o 96 % více telefonů ve srovnání s předchozím rokem a získala 15% podíl na čínském trhu.

AN
Úvodní obázek: pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Tržby Huawei v roce 2021 klesly téměř o 30 %, vidí však výzvy“

  1. […] Tržby Huawei v roce 2021 klesly téměř o 30 %, vidí však výzvy […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..