Sony logo

Sony a Alphabet překonali očekávání svými výsledky

Výsledky Sony a Alphabet překračují veškerá očekávání. Akcie obou společností pak vzrostly o 4,8 % a 10 % v předtržním obchodování čtvrtletních výsledků. Při všem, co se v posledním období dělo, tedy rostoucí inflace, napětí ve východní Evropě, volatilita na akciovém trhu, tak možná někteří přehlédli, že jsme přímo uprostřed výsledkové sezóny.

Sony

Sony vykázala tržby ve výši 3 bilionů jenů (26,4 miliardy dolarů), oproti očekávaným 2,9 bilionu jenů (25,46 miliardy dolarů), což představuje meziroční nárůst o 13 %. Provozní zisk za čtvrtletí vyskočil meziročně o působivých 32 % a dosáhl 465,2 miliardy jenů (4,05 miliardy USD).

Tyto lepší než očekávané výsledky byly z velké části díky prudkému nárůstu zisků z její obrazové jednotky, ve které se provozní příjem meziročně zvýšil o více než 636 % po úspěchu „Spider-Man: No Way Home“. Tyto pozitivní výsledky vedly k tomu, že společnost Sony revidovala svou celoroční prognózu zisku z 1,04 bilionu jenů na 1,2 bilionu jenů.

Alphabet

Alphabet vykázal za čtvrtletí celkové tržby ve výši 75,3 miliardy USD, což je meziroční nárůst o 32 % a výrazně vyšší než očekávaných 72,2 miliardy USD. Za celý rok 2021 byly tržby vykázány ve výši 257,6 miliardy USD, což představuje meziroční nárůst o 41 %. Čistý zisk za čtvrtletí vzrostl meziročně o 36 % na 20,6 miliardy USD a za celý rok 2021 byl vykázán na 76 miliardách USD, což je neuvěřitelný nárůst o 89 % oproti předchozímu roku.

Tato působivá čísla byla z velké části způsobena reklamními společnostmi Google a YouTube, které ve čtvrtém čtvrtletí vygenerovaly 92,7 % příjmů, především kvůli pandemii, která podpořila nárůst digitální reklamy.

Alphabet také oznámil, že společnost provede rozdělení akcií 15. července V roce 2020 akcie Apple a Tesla prudce vzrostly po zprávách a implementaci jejich vlastních rozdělení akcií. Jednou z výhod rozdělení akcií je to, že se drahé akcie stávají dostupnějšími pro větší skupinu investorů, což má někdy za následek zvýšení poptávky, a tím i zvýšení ceny. S rostoucí dostupností a popularitou zlomkových akcií je však možné, že tato taktika nebude v tomto ohledu tak účinná, jako tomu bylo v minulosti.

AN
Zdroj: am


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Sony a Alphabet překonali očekávání svými výsledky“

  1. […] Sony a Alphabet překonali očekávání svými výsledky […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..