YouTube logo

YouTube zablokovalo účty proruských separatistů

YouTube zablokovalo účty proruských separatistů na východní Ukrajině. Řada kanálů spojených se separatisty byla nepřístupná „kvůli nedodržování pravidel komunity YouTube“. K zablokování došlo v době zvýšeného napětí mezi Západem a Ruskem ohledně přesunů vojsk v blízkosti Ukrajiny.

V prohlášení americký gigant sociálních sítí potvrdil, že deaktivoval několik účtů spojených s proruskými separatisty. „YouTube dodržuje všechny příslušné sankce a zákony o dodržování obchodních předpisů, včetně obsahu vytvořeného a nahraného zakázanými subjekty,“ uvedl mluvčí Googlu. „Pokud zjistíme, že účet porušuje naše smluvní podmínky nebo pokyny pro komunitu, deaktivujeme jej.“ YouTube neupřesnilo, které z pravidel platformy účty porušily.

Mezi kanály, kterých se tento krok týká, patří Informační centrum Luganské lidové republiky – oficiální zpravodajský web samozvaného území Luhanska. Web uvedl, že jeho kanál YouTube byl uzavřen „bez vysvětlení“. Bylo také uzavřeno několik dalších separatistických kanálů, včetně ministerstva informací a „lidových milicí“ samozvané Doněcké lidové republiky.

Boje propukly v oblasti Donbas na Ukrajině v březnu 2014 poté, co Rusko anektovalo Krymský poloostrov.

Rusko samo pravidelně obviňuje velké sociální sítě jako je Facebook, Google či YouTube z porušování ruských zákonů tím, že nemaže zakázaný obsah.

AN
Zdroje a obrázky: en; pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..