Truth Social - Trump Media & Technology Group - aplikace soiální sítě na Apple App Store

Donald Trump spustil svojí sociální síť Truth Social. Zatím pro Apple

Návrat Donalda Trumpa na sociální sítě? Bývalý americký prezident, který má zablokované účty jak na Facebooku, tak i na Twitteru či YouTube, uvedl k životu svojí vlastní sociální síť. Trump spustil aplikaci Truth Social, která je zatím dostupná pouze na Apple App Store.

Truth Social v App Store

Nový podnik Donalda Trumpa v oblasti sociálních médií, s názvem Truth Social, byl spuštěn v App Store společnosti Apple, což by mohlo znamenat návrat bývalého prezidenta na sociální sítě poté, když mu byl loni odepřen přístup k některým platformám. Trumpovi byl zakázán přístup na Twitter, Facebook a YouTube po útoku jeho příznivců na Kapitol USA z 6. ledna 2021, když byl obviněn ze zveřejňování zpráv podněcujících k násilí.

Aplikace byla k dispozici ke stažení krátce před půlnocí ET (Eastern Time – Východní čas v USA) a byla automaticky stažena do zařízení Apple patřících uživatelům, kteří si aplikaci předobjednali. Někteří uživatelé hlásili, že buď měli potíže s registrací účtu, nebo byli přidáni na čekací listinu se zprávou: „Vzhledem k masivní poptávce jsme vás zařadili do našeho pořadníku.“ Aplikace byla k dispozici lidem pozvaným k jejímu používání během testovací fáze.

Časové pásmo EST/EDT se nachází na východním pobřeží USA, plně do něj spadá 17 států. Indiana, Kentucky, Michigan a Tennessee náleží současně do CST/CDT. Část Floridy západně od řeky Apalachicola rovněž uznává CST/CDT.

Truth Social – svobodná síť

Trump Media & Technology Group, podnik stojící za novou sociálí sítí Truth Social, která je vedena bývalým republikánským zástupcem USA Devinem Nunesem, se připojuje k rostoucímu portfoliu technologických společností, které se prezentují jako zastánci svobody projevu a doufají, že přilákají uživatele, kteří cítí, že jejich názory jsou potlačovány na zavedenějších platformách.

Zatím žádná z novějších společností, které konkurují mainstreamovým sociáním mediím, tedy Gettr a Parler, můžeme sem počítat i sociální síť Gab či video server Rumble, se ani zdaleka nepřiblížují popularitě zavedených platforem.

Aplikaci Truth Social si můžete stáhnout zde

Trump Media & Technology Group

I když se podrobnosti o aplikaci začínají pomalu objevovat, společnost Trump Media & Technology Group zůstává většinou zatím zahalena tajemstvím. Někteří lidé z technických a mediálních kruhů na ni pohlížejí skepticky. Není například jasné, jak společnost financuje svůj současný růst.

Trump Media & Technology Group plánuje vstoupit na burzu v New Yorku prostřednictvím fúze s bianco šekovou firmou Digital World Acquisition Corp (DWAC) a má získat 293 milionů dolarů v hotovosti, za předpokladu, že žádný akcionář DWAC nevykoupí jejich akcie. Uvedla firma TMTG v tiskové zprávě z 21. října.

Navíc v prosinci TMTG získala od soukromých investorů finanční prostředky ve výši 1 miliardy USD; tyto peníze také nebudou k dispozici, dokud nebude uzavřena dohoda DWAC. Aktivity společnosti Digital World Acquisition Corp se dostaly pod kontrolu Komise pro cenné papíry a burzy a Úřadu pro regulaci finančního průmyslu USA podle regulačního spisu a dohoda je pravděpodobně několik měsíců od uzavření.

AN
Úvodní obrázek: remix app store

Komentáře

Jeden komentář: „Donald Trump spustil svojí sociální síť Truth Social. Zatím pro Apple“

  1. […] Donald Trump spustil svojí sociální síť Truth Social. Zatím pro Apple […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..