Avast sídlo společnosti

Antivirové firmě Avast vzrostly výnosy o 5,4% a provozní zisk o 4,5%

Antivirové firmě Avast loni vzrostly výnosy podle aktuálních měnových kurzů o 5,4 procenta na 941,1 milionů dolarů, což je přes 21 miliard Kč. Avast také zvýšil upravený provozní zisk EBITDA o 4,5% na 517,6 milionu dolarů, tedy v přepočtu zhruba 11,6 miliardy Kč. Avast to dnes oznámil v tiskové zprávě. Zároveň uvedl, že datum uzavření fúze se společností NortonLifeLock očekává 4. dubna.

Příjmy z přímého prodeje spotřebitelům se zvýšily o 11,1% na 811,2 milionu dolarů, což představuje organický růst o 9,4 procenta. Objem fakturací se zvýšil o 2,9 procenta na 948,4 milionu dolarů a upravený plně zředěný zisk na akcii stoupl o 7,8 procenta na 37 centů.

Průměrný výnos na zákazníka vzrostl o 8,4 procenta na 49,4 dolaru. Každý klient využíval průměrně 1,43 produktu Avastu. Počet zákazníků 16,36 milionu zůstal v podstatě na stejné úrovni jako v předchozím roce a to i přes dvouciferný růst v některých regionech s nedostatečným rozšířením antivirů.

Avast One

Loni v září Avast úspěšně spustil nové integrované řešení Avast One, které kombinuje antivirovou technologii společnosti, rozsáhlou ochranu ve formě virtuální privátní sítě pro běžné prohlížení a ochranu identity prostřednictvím služby monitorování narušení dat, firewall a funkce aktualizace softwaru k ochraně před používáním zastaralého softwaru.

Avast Antivirus

Avast Antivirus je rodina multiplatformních internetových bezpečnostních aplikací vyvinutých společností Avast pro Microsoft Windows, macOS , Android a iOS. Produkty Avast Antivirus zahrnují bezplatné a placené verze, které mimo jiné poskytují zabezpečení počítače, prohlížeče, antivirový software, firewall, anti-phishing, antispyware a antispam.

Avast spustil freewarový obchodní produkt Avast for Business v únoru 2015. Jde o multiplatformní řešení, které zahrnuje antivirovou ochranu, skenování webových hrozeb, ochranu prohlížeče a konzoli pro správu cloudu. Od roku 2017 je Avast nejoblíbenějším dodavatelem antivirů na trhu a měl největší podíl na trhu antivirových aplikací.

V únoru 2018, test různých antimalwarových produktů od AV-TEST, Avast Free Antivirus získal 6 ze 6 bodů v kategorii „Ochrana“, detekoval 100 % vzorků malwaru použitých v tomto testu. Aplikace Avast Mobile Security & Antivirus detekovala 100 % vzorků malwaru v lednu 2018 při testu malwaru Android od AV-Comparatives.

V lednu 2020 několik zpravodajských zdrojů oznámilo, že Avast Antivirus prostřednictvím své dceřiné společnosti prodával historii prohlížení uživatelů produktu Avast Free. Přestože společnost tvrdila, že všechna data byla „odidentifikována“, bylo oznámeno, že prodaná data lze propojit zpět se skutečnou identitou lidí, což odhalí každé kliknutí a vyhledávání, které provedli, ale toto nebylo možné ověřit. V reakci na to Avast oznámil, že uzavře svou dceřinou společnost.

AN
Úvodní obrázek: CC BY-SA 3.0 wikipedia


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Antivirové firmě Avast vzrostly výnosy o 5,4% a provozní zisk o 4,5%“

  1. […] Antivirové firmě Avast vzrostly výnosy o 5,4% a provozní zisk o 4,5% […]

  2. […] Antivirové firmě Avast vzrostly výnosy o 5,4% a provozní zisk o 4,5% […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..