Vladimír Putin - Rusko

Výzvy k zabití Putina? Facebook to v některých zemích prý umožní!

Společnost Meta Platforms, jenž provozuje sociální sítě Facebook a Instagram, prý výzvy k zabití ruského prezidenta Vladimira Putina či k páchání násilí proti ruským vojákům umožní v některých zemích zveřejňovat. Uvedla to agentura Reuters s odkazem na vnitřní dokumenty společnosti, se kterými se seznámila. Takovéto výroky by běžně porušovaly pravidla fungování sociálních sítí a uživatelům by hrozil postih. Výjimku, kterou potvrdil mluvčí společnosti, bude Meta uplatňovat v případě uživatelů registrovaných v Rusku, na Ukrajině a některých dalších zemí.

„V důsledku ruské invaze proti Ukrajině jsme dočasně umožnili vyjádření politických postojů, které by obvykle porušovaly naše pravidla například o nenávistném vyjadřování,“ uvedl mluvčí. Jedná se třeba o výroky jako „smrt ruským okupantům“ či obdobná přání smrti ruskému prezidentovi Putinovi a běloruskému vůdci Alexanderovi Lukašenkovi. Zakázány nadále zůstanou výzvy k násilí proti ruským civilistům. Výroky nebudou správci trestat, pokud bude jasné, že se vztahují k ruské invazi.

Společnost na svých sociálních sítí umožní za určitých podmínek i chválu praporu Azov, a to pokud se bude jednat o výroky v souvislosti s obranou Ukrajiny. Výjimku budou mít uživatelé jen v některých zemích. Provolávat smrt Putinovi a Lukašenkovi budou smět uživatelé v Rusku, Polsku a na Ukrajině. Vyzývat k násilí proti ruské armádě budou smět také uživatelé na Slovensku, v Rumunsku či v pobaltských zemích.

AN
Úvodní obrázek: pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Výzvy k zabití Putina? Facebook to v některých zemích prý umožní!“

  1. […] Výzvy k zabití Putina? Facebook to v některých zemích prý umožní! […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..