NashStore - Ruský obchod s aplikacemi místo Google Play

Rusové spustí NashStore místo Google Play na Den vítězství 9. května

NashStore nahradí místo po Google Play. Ruští technologičtí vývojáři budují alternativu k obchodu Google Play společnosti Alphabet (Google) a plánují ji spustit stylově 9. května, což je v Rusku velký státní svátek, který oslavuje vítězství ve druhé světové válce. Uvedla to organizace stojící za touto iniciativou.

YouTube a Google Play tento měsíc pozastavily všechny služby založené na platbách v Rusku, včetně předplatného, tudíž západní sankce za ruské kroky na Ukrajině začaly představovat bankovní problémy v zemi.

Ruský obchod s aplikacemi NashStore

„Bohužel, Rusové již běžně nemohou používat Google Play k nákupu aplikací a vývojáři přišli o zdroj příjmů,“ řekl Vladimir Zykov, ředitel projektů Digital Platforms, organizace zaměřené na digitální vývoj. „To je důvod, proč jsme vytvořili ruský obchod s aplikacemi NashStore,“ uvedl Zykov v prohlášení.

NashStore nebo-li OurStore

NashStore, který se do angličtiny překládá jako „OurStore“, bude sloužit pro mobilní zařízení Android a měl by být nakonec kompatibilní s ruskými bankovními kartami Mir, uvádí prohlášení.

Spuštění na Den vítězství 9. května

Rusko spustí svůj obchod s aplikacemi stylově a symbolicky 9. května. NashStore, jenž zaujme místo po Google Play, se tedy rozjede přesně v den, kdy Rusko tradičně pořádá vlasteneckou přehlídkou své vojenské síly, která se line moskevským Rudým náměstím a připomíná výročí vítězství Sovětského svazu nad nacistickým Německem ve druhé světové válce.

AN
Zdroje a obrázky: reuters; gizchina


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Rusové spustí NashStore místo Google Play na Den vítězství 9. května“

  1. […] Rusové spustí NashStore místo Google Play na Den vítězství 9. května […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..