World of Tanks

World of Tanks se stahuje z Ruska a Běloruska

Vývojář World of Tanks společnost Wargaming oznámila, že se stahuje z Ruska a Běloruska. Společnost Wargaming oznámila, že k 4. dubnu s okamžitou platností opouští obě zmiňované země. „Během posledních týdnů Wargaming prováděl strategický přezkum obchodních operací po celém světě,“ uvedla společnost prostřednictvím tiskové zprávy. „Společnost se rozhodla, že nebude vlastnit ani provozovat žádné podniky v Rusku a Bělorusku.“

Společnost si je vědoma značných ztrát

„S účinností od 31. března společnost převedla svůj byznys v Rusku a Bělorusku na místní vedení studia Lesta, které již není přidruženo k Wargamingu,“ pokračuje tisková zpráva. „Společnost nebude z tohoto procesu profitovat ani dnes, ani v budoucnu. Naopak očekáváme, že v přímém důsledku tohoto rozhodnutí utrpíme značné ztráty,“ konstatoval Wargaming. Pro firmu bude stažení nejen World of Tanks ale i dalších produktů bolestné, neboť v Rusku je obrovská komunita hráčů této velmi populární hry. „Zaměstnancům, kterých se změna dotkne, poskytneme co největší odstupné a podporu,“ dodává Wargaming.

Produkty budou v Rusku i Bělorusku dostupné i do budoucna

V budoucnu však budou produkty Wargaming stále dostupné v Bělorusku a Rusku. Tisková zpráva uvádí, že „produkty zůstanou dostupné v Rusku a Bělorusku“, ale bude je provozovat nový vlastník, což poukazuje na zcela jasný fakt, že se Wargaming distancuje od běloruské a ruské komunity obklopující jejich hry.

Wargaming uzavírá studia v Minsku

Wargaming navíc také zahájil proces uzavírání svého studia v Minsku v Bělorusku. „Vedoucí produktů a služeb se brzy sejdou se svými týmy, aby projednali dopad tohoto rozhodnutí na každé oddělení,“ uvádí tisková zpráva.

AN
Zdroje a obrázky: gamesradar; wargaming


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..