Netflix Rusko

Hromadná žaloba na Netflix v Rusku za odchod z trhu

Hromadná žaloba na Netflix v Rusku. Ruští uživatelé Netflixu podali prostřednictvím právnické firmy hromadnou žalobu proti streamovacímu gigantovi za odchod z ruského trhu a požadují odškodnění 60 milionů rublů (16,4 milionu Kč). Uvedla to tisková agentura RIA Novosti.

Netflix Inc v březnu uvedl, že pozastavil svou službu v Rusku a dočasně zastavil všechny budoucí projekty a akvizice v zemi, protože vyhodnotil dopad ruské invaze na Ukrajinu.

„Naše advokátní kancelář zastupující zájmy uživatelů Netflixu podala hromadnou žalobu na americkou službu Netflix,“ uvedla advokátní kancelář Černyšov, Lukojanov a partneři. „Důvodem žaloby bylo porušení práv ruských uživatelů v důsledku jednostranného odmítnutí společnosti Netflix poskytovat služby v Rusku,“ dodala právnická firma dle agentury RIA Novosti

Již velké množství zahraničních společností dočasně či trvale odešlo z ruského trhu. Buď oznámily dočasné uzavření obchodů a továren v Rusku, anebo uvedly, že odcházejí definitivně kvůli tomu, že Rusko 24. února zahájilo to, co nazývá „zvláštní vojenskou operací“ na Ukrajině. Ukrajina a Západ tvrdí, že Rusko zahájilo nevyprovokovanou válku a agresi vůči svému sousedovi.

AN
Zdroje a obrázky: reuters; ria; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Jeden komentář: „Hromadná žaloba na Netflix v Rusku za odchod z trhu“

  1. […] Hromadná žaloba na Netflix v Rusku za odchod z trhu […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..