DuckDuckGo vyhledávač weby AzaNovin

DuckDuckGo odmítá tvrzení, že odstranil pirátské weby

Alternativní vyhledávač DuckDuckGo zaměřený na soukromí odmítá tvrzení, že odstranil pirátské weby, jako je kupříkladu YouTube-dl.

Každý, kdo v poslední době hledal pirátské webové stránky na DuckDuckGo , mohl mít problém je najít. Nebylo to ale prý kvůli aktivní volbě společnosti. Nedávné zprávy naznačovaly, že DuckDuckGo, vyhledávač a prohlížeč , který často kritizuje Google, odstranil výsledky související s pirátskými weby , jako je YouTube-dl a The Pirate Bay.

Generální ředitel DuckDuckGo: Nic nečistíme

Generální ředitel společnosti Gabriel Weinberg však zareagoval a vinu připisuje problému s vyhledávacími příkazy site:operator (jako je site:thepiratebay), které podle něj ovšem ve skutečnosti používá jen velmi malé množství zákazníků. „Nečistíme“ YouTube-dl nebo The Pirate Bay a oba jsou ve skutečnosti nepřetržitě dostupné v našich výsledcích, pokud je budete hledat podle jména (což dělá většina lidí). Náš operátor site: (který téměř nikdo nepoužívá) má problémy, kterými se zabýváme od 17. dubna 2022.

V prohlášení DuckDuckGo uvedl: „Po prozkoumání naše záznamy naznačují, že YouTube-dl a The Pirate Bay nebyly nikdy odstraněny z našich výsledků vyhledávání, když jste je hledali přímo podle jména nebo adresy URL, což tak velká většina lidí dělá. Operátory webu nebo dotazů používají lidé jen výjimečně a není to hojně rozšířeným obecným pravidlem“

„Máme problémy s naším web: operátor , a to nejen s těmito zmiňovanými weby,“ řekla Allison Goodman z DuckDuckGo. „Některé z dalších webů běžně mění názvy domén a mají špatnou dostupnost, takže přirozeně přicházejí a odcházejí z indexu, ale měly by být dostupné již nyní.“

Snížené hodnocení proruských stránek

DuckDuckGo byl také nedávno zapleten do polemiky ohledně svého rozhodnutí snížit hodnocení určitých proruských výsledků po ruské invazi na Ukrajinu, což je něco, co je trapné s jeho „nezaujatým“ marketingem.

DuckDuckGo vs Google

DuckDuckGo, který byl poprvé uveden na trh v roce 2008, říká, že jeho cílem je lépe uspokojit potřeby uživatelů internetu, kteří dbají na soukromí a nechtějí, aby jejich vyhledávací data skončila v rukou Googlu nebo jiných velkých technologických gigantů. Společnost od té doby rozšířila své působení a nyní nabízí i svůj vlastní prohlížeč kromě vyhledávače

Vzhledem k tomu, že Google udržuje 91% podíl na trhu vyhledávačů – ve srovnání s 3,1 % pro Bing, 1,5 % pro Baidu a 0,69 % pro DuckDuckGo – zdá se, že spotřebitelům vyhledávání nevadí slabiny Googlu.

AN
Zdroje a obrázky: theverge; ddg


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..