Meta Facebook

Meta příští měsíc otevírá svůj první kamenný obchod

Společnost Meta otevírá svůj první kamenný obchod s hardwarem, a to v Burlingame v Kalifornii. Obchod, který se otevře 9. května, umožní návštěvníkům vyzkoušet si a zakoupit videotelefony Meta’s Portal a náhlavní soupravy pro virtuální realitu Quest. Lidé si též budou moci vyzkoušet chytré brýle Ray-Ban Stories, jenž měly premieru v loňském roce, což může pomoci v jejich rozhodování s online objednávkami.

V obchodu Meta bude ukázková oblast pro portál, kde si uživatelé mohou vyzkoušet jeho funkce pro videohovory se zaměstnancem obchodu. Bude zde prostor otestovat několik ukázek Quest 2, včetně Beat Saber, GOLF+, Real VR Fishing a Supernatural, nu a návštěvníci si domů odnesou 30 vteřinový klip se smíšenou realitou, který ukazuje, jak hrají hru. Mohou si také vyzkoušet různé styly brýlí Ray-Ban, které zachycují a sdílejí video s vestavěnými kamerami a tím si otestovat jejich možnosti před případným nákupem. Meta také přidává na své webové stránky záložku „Obchod“, která usnadňuje vyhledávání všech jejích produktů na jednom místě.

Významný krok v prodeji hardwaru Meta

Tento krok je významným v prodeji hardwaru Meta, kdy firma kráčí po stopách společností jako Google, který otevřel svou první maloobchodní provozovnu loni. Meta již dříve spolupracovala s Best Buy na demo stanicích pro své VR headsety a příběhy Ray-Ban se objevily v obchodech této společnosti. Nový kamenný obchod otevírá další příležitost prodávat lidem stále neobvyklou technologii virtuální a rozšířené reality (někdy označované jako „metaverse“), což je hlavní oblast, na kterou se společnost v současné době zaměřuje.

Otevírací doba Po – Pá: 11 – 18

Je to však zatím spíše dost omezená záležitost. Malý obchod se otevírá v blízkosti ústředí Meta’s Reality Labs (na 322 Airport Boulevard v Burlingame), oproti hlavní metropolitní oblasti, jako kupříkladu právě obchod Google na Manhattanu. Otevřeno bude od pondělí do pátku od 11:00 do 18:00, což není zrovna hlavní nákupní doba. Vedoucí prodejny Meta Martin Gilliard v prohlášení sdělil, že umístění v Burlingame „poskytuje více příležitostí experimentovat a udržet zákaznickou zkušenost našeho rozvoje“, bude to taková lekce, která „pomůže lépe definovat naši budoucí maloobchodní strategii“.

Poslední velká verze produktu Meta byla minulý rok, ale zdá se, že maloobchodní prodejna pravděpodobně poskytne základnu pro předvádění budoucích projektů VR / AR, vývoje, včetně pokročilejších brýlí pro smíšenou realitu a ovládacích systémů. Metě také poskytne obchod bližší pohled na to, jak budou lidé reagovat na tento hardware, jelikož mnozí z nich mohou mít značné obavy o své soukromí v reálném prostředí.

AN
Zdroje a obrázky: theverge; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..