Twitter připraven přijmout nabídku Muska

Elon Musk chce významně rozšířit počet uživatelů Twitteru

Elon Musk (šéf společností Tesla a Space X) chce významně rozšířit počet uživatelů Twitteru na většinu Američanů. Sociální síť již dle něj nemá být jen pro určitou omezenou výseč lidí. Musk to podle agentury Reuters řekl na pondělní tradiční velkolepé módní přehlídce Met Gala v Metropolitním muzeu umění.

„Chci, aby se toho účastnilo mnohem větší procento země a zapojilo se do dialogu,“ řekl Musk, který se akce navštěvované celebritami zúčastnil se svou matkou, modelkou Maye.

Twitter podle poslední výsledkové listiny společnosti v zemi, která má kolem 330 milionů obyvatel, aktuálně používá denně cca 40 milionů lidí. Pro Muska bude měřítkem úspěchu, zda se tento počet podaří výrazně navýšit. Chce, aby síť byla pro všechny, aby byla důvěryhodná a „aby si na ní v ideálním případě povídala polovina Ameriky.“ Hodlá také prosadit, aby Twitter byl transparentní ohledně řazení příspěvků a aby byl jeho software přístupný veřejné kritice.

Musk už podepsal dohodu o koupi Twitteru za 44 miliard dolarů (přes bilion Kč). Jeho krok vzbudil dohady jak mezi zaměstnanci firmy , tak i veřejností. Otázkou pro všechny jest, jakou strategii pro vedení sociální sítě miliardář zvolí. Nyní tedy vystupuje další otázka, zda-li Musk naplní svou vizi, kdy chce významně rozšířit počet uživatelů svého Twitteru.

Na otázku ohledně možného odlivu zaměstnanců podnikatel odpověděl, že USA jsou svobodná země. „Určitě, pokud se to někomu nebude líbit, půjde po dohodě jinam. To je v pořádku,“ řekl Musk.

AN
Zdroje a obrázky: reuters; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..