Google v Rusku Bankrot

Google v Rusku vyhlásil bankrot

Dceřiná společnost Google v Rusku vyhlásila bankrot. Informovala o tom agentura Reuters. Ruská pobočka společnosti Google (Alphabet) podala návrh na insolvenci, podle zprávy zveřejněné ve středu na ruském oficiálním registru Fedresurs (Jednotný Federální registr právně významných informací o činnosti právnických osob, fyzických osob a jiných ekonomických subjektů).

Dceřiná společnost „podávala oznámení o úmyslu prohlásit se za insolventní (v úpadku)“, uvádí se ve zprávě. „Od 22. března 2022 předvídá vlastní úpadek a neschopnost plnit své peněžní závazky, požaduje vyplacení odstupného a (nebo) odměny zaměstnanců pracujících nebo dříve pracujících na základě pracovní smlouvy a (nebo) povinnost zaplatit povinné platby ve stanovené lhůtě,“ stojí v poznámce.

Rusko v úterý uvedlo, že neplánuje blokovat videoplatformu YouTube provozovanou společností Google (Alphabet), navzdory opakovaným výhrůžkám a pokutám, a uznalo, že takovým krokem by patrně nejvíce trpěli ruští uživatelé, a tak je třeba se mu vyhnout.

Michail Osejevskij ve středu uvedl, že Google v zemi funguje normálně, včetně všech svých serverů, uvedla tisková agentura TASS.

Bezprostředně není úplně jasné, zda pokuty uložené společnosti Google, které zahrnují kupříkladu prosincový poplatek ve výši 7,2 miliardy rublů (113 milionů dolarů) za opakované selhání při mazání v Rusku nezákonného obsahu, nejsou hlavním důvodem prohlášení o insolvenci.

Tržby dceřiné společnosti v roce 2021 byly 134,3 miliardy rublů, ukázala databáze ruských společností Spark zpravodajské agentury Interfax.

AN
Zdroje a obrázky: reuters; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..