Tesla končí s homeoffice

Tesla končí s homeoffice. A Space X začne přijímat kryptoměnu Dogecoin

Společnost Tesla končí s homeoffice, neboť její ředitel a zakladatel Elon Musk nařídil svým zaměstnancům, kteří práci vykonávají z domova, že se mají vrátit do kanceláří. Plyne to z firemní pošty, která se záhy objevila na sociálních sítích. Kupříkladu Musk tak sděluje, že osobně zkontroluje všechny žádosti o výjimku. Musk patří též k velkým fandům kryptoměn. Na konci loňského roku Tesla začala přijímat platby v kryptoměně Dogecoin. Nyní se ke stejnému kroku chystá také společnost SpaceX.

Pokračovat v homeoffice? Různé přístupy v různých odvětvích

Podniky v mnoha odvětvích se potýkají s otázkou, zda-li nadále povolovat práci na dálku, jenž se velmi rozšířila v období pandemie covidu-19. Některé segmenty, jako je kupříkladu bankovnictví, celkem brzy signalizovaly, že očekávají návrat svých pracovníků do kanceláře. Naopak jiné, a to často v technologickém průmyslu, chtějí i nadále umožnit práci na dálku na dobu neurčitou. Mnoho společností se též rozhodlo pro skloubení obého, tedy kombinaci práce z domova a v kanceláři.

Musk má jasno – Tesla končí s homeoffice

Práce v kanceláři na plný úvazek je to, co společnost od zaměstnanců požaduje a osobní spolupráce byla pro úspěch Tesly podle něj zásadní. Pokud se zaměstnancům nelíbí, že mají pracovat z kanceláře, „pak možná předstírají, že pracují někde jinde“, odpověděl Musk na sociální síti Twitter na dotaz k nařízení o ukončení homeoffice. „Každý v Tesle musí strávit minimálně 40 hodin týdně v kanceláři,“ napsal v jednom z e-mailů. „Pokud se nedostavíte, budeme předpokládat, že jste odešli,“ dodal Musk.

„Samozřejmě existují firmy, které to nevyžadují, ale kdy naposledy přišly se skvělým novým produktem? Už je to nějaká doba,“ uvedl Musk v jednom z uniklých e-mailů. „Tesla vytvořila a bude vytvářet a skutečně vyrábět ty nejzajímavější a nejsmysluplnější produkty ze všech firem na Zemi. A to se nestane, když se nebudeme opravdu snažit,“ dodal podnikatel.

Dogecoin začne přijímat po Tesle i SpaceX

Elon Musk o tom informoval též na Twitteru: „Tesla nabízí reklamní předměty za doge, brzy přibudou také novinky od SpaceX.“ Kdy přesně by se tak mohlo stát a co bude jeho společnost působící v kosmickém průmyslu za tuto kryptoměnunabízet, však zatím neprozradil.

Loňského roku s kurzem Dogecoinu Musk řádně zahýbal, když oznámil přijímání plateb v této kryptoměně v automobilce Tesla. Kurz tehdy stoupl během pouhých 24 hodin z 3,48 Kč na 4,60 Kč. Letos se společností SpaceX už takový úspěch neměl. „Tato zpráva příliš nepomohla jinak problematické trajektorii tokenu, jehož hodnota od začátku roku klesla o více než polovinu,“ prohlásil tržní analytik ve společnosti eToro Simon

„Oznámení, že SpaceX bude přijímat doge, pravděpodobně s kurzem příliš nepohne. Nelze však podceňovat širší důsledky přijetí kryptoaktiv, jako je Dogecoin, do platebních infrastruktur. Do bodu zlomu je ještě daleko, ale každá firma, která učiní podobné oznámení, tento bod o něco přiblíží,“ doplnil Peters.

Tesla už Dogecoin přijímá.. ale

Elektromobily si lidé za virtuální mince sice koupit nemohou, tedy alespoň ty skutečné. Za ně automobilka nabízí například modely elektromobilů či sponu na opasek zvanou Giga Texas. V minulosti šéf Tesly uvažoval o tom, že lidé budou moci nakupovat vozy za jinou virtuální měnu, a to Bitcoin. To katapultovalo kurz této kryptoměny výrazně vzhůru. Následně ovšem z tohoto rozhodnutí vycouval s tím, že těžba Bitcoinů je neekologická. Platby v Bitcoinech prý bude Tesla přijímat až ve chvíli, kdy v této záležitosti dojde ke změně.

AN
Úvodní obrázek: remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Tesla končí s homeoffice. A Space X začne přijímat kryptoměnu Dogecoin“

  1. […] Tesla končí s homeoffice. A Space X začne přijímat kryptoměnu Dogecoin […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..