Microsoft Teams - Sociální síť Viva Engage

Microsoft Teams spouští sociální síť podobnou Facebooku a Instagramu

Společnost Microsoft se rozhodla, že do své komunikační platformy Microsoft Teams zabuduje i novou sociální síť, která by měla sloužit k podobným věcem jako Facebook či Instagram, ovšem v prostředí pracovních kolektivů či v jedné společnosti.

Microsoft Teams se rozhodl inspirovat Facebookem a Instagramem a vytvořil novou sociální síť, která by měla vzniknout jako součást Microsoft Teams. Nová aplikace se jmenuje Viva Engage. Její počátky sahají 10 let do minulosti, kdy Microsoft zakoupil Yammeru, což byla platforma sociálních sítí zaměřená na business sektor. Nová platforma by ve spolupráci s Microsoft Teams měla být takovým komunikačním centrem na pracovištích.

Viva Engage

Příběhy podobné Facebooku uvnitř Viva Engage
Příběhy podobné Facebooku uvnitř Viva Engage

Viva Engage vypadá jako poměrně věrná replika Facebooku, a to včetně hlavní stránky, konverzace, videí obrázků a mnoho dalšího. Uživatel tak může tuto novou síť využívat prakticky podobným způsobem, akorát tam namísto fotek svých kamarádů uvidí „svého šéfa, jak se válí na pláži a ignoruje jeho žádosti o navýšení platu.“

Microsoft se snaží o integraci Yammeru do svých platforem od samého začátku, ale prozatím šlo spíše o SharePoint, Office 365 či Skype, ale nikdy se nejednalo o takovou platformu, která by zaujala větší množství podniků k jejich hromadnému využívání. Díky pandemii koronaviru pak našla platforma Microsoft Teams své místo v business sektoru a mnoho společností ji využívá jako hlavní komunikační prostředek a právě i díky této platformě umožňuje svým zaměstnancům pracovat z domova.

Stories Viva Engage

Viva Engage má stories podobné Instagramu
Viva Engage má stories podobné Instagramu

Viva Engage bude také obsahovat Stories – yup, stejné Stories, které najdete na Snapchatu a Instagramu, a funkci, které se LinkedIn vlastněný Microsoftem vzdal minulý rok. Příběhy v rámci Microsoft Teams a Viva Engage umožní zaměstnancům sdílet stejně jako na Instagramu, takže pokud zoufale toužíte sdílet fotky z dovolené se spolupracovníky, už se nemusíte navzájem sledovat na Instagramu nebo si navzájem ucpávat schránku Outlooku.

Viva Engage nakonec nabízí další způsob, jak vytvořit komunitu v rámci organizace, a integrace Microsoft Teams a zaměření na spotřebitelské sociální sítě by mohly být úspěšnější, než o co se pokoušela v minulosti. Je těžké si představit, že Viva Engage byla vytvořena s ohledem na Facebook Workplace nebo Workplace od Meta, jak je nyní označena. Microsoft je stále ostražitější vůči prosazování Meta do podniků a tato dvojice se stále více dostává do kolizního kurzu v konkurenčním boji metaverse.

AN
Zdroje a obrázky: theverge; microsoft


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Microsoft Teams spouští sociální síť podobnou Facebooku a Instagramu“

  1. […] Microsoft Teams spouští sociální síť podobnou Facebooku a Instagramu […]

  2. […] Microsoft Teams spouští sociální síť podobnou Facebooku a Instagramu […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..