Ilustrační obrázek - T-Mobile zvýšil provozní zisk. Nárůst dat, pokles klasického volání

T-Mobile zvýšil provozní zisk. Nárůst dat, pokles klasického volání

T-Mobile zvýšil v prvním pololetí letošního roku provozní zisk EBITDA meziročně o 3,6 % na 6,2 miliardy korun. Tržby stouply o 4,2 % na 14,8 miliardy korun. Dále se z tiskové zprávy společnosti ukazuje pokračování známých trendů, tedy pokles klasického volání (meziročně o 10 %) i nárůst využívání dat (o skoro 57 % u mobilních a 21 % u dat v pevné síti).

Počet uživatelů mobilních služeb se zvýšil o 2,7 % na 6,37 milionu aktivních SIM karet. Spotřeba dat v mobilní síti narostla o 57 %, počet provolaných minut naopak o desetinu klesl. Počet uživatelů pevného internetu se zvýšil o 8,2 procenta na 411.000 a počet zákazníků televizních služeb narostl o 8,9 procenta na 223.000.

„I přes ekonomicky a celospolečensky složitou situaci v naší zemi držíme dlouhodobě stabilní pozici na trhu. Jako důležité vnímám především to, že dokážeme velmi agilně reagovat na aktuální potřeby. Posilujeme v oblasti kybernetické bezpečnosti otevřením moderního Security Operations Centre a velmi rychle jsme se zmobilizovali v mimořádné pomoci Ukrajině,“ uvedl finanční ředitel Pavel Hadrbolec.

T-mobil - Data za první pololetí 2022
Data za první pololetí 2022 Zdroj: t-mobile
Investice

Operátor letos za šest měsíců investoval 1,5 miliardy korun. Mimo jiné dále pokračoval ve výstavbě optických sítí a pokrývání domácností, kdy celkový počet přípojek přesáhl 300.000 v 84 městech. V dubnu otevřel T-Mobile v Praze na Roztylech své nové Security Operations Centre, které pod jednou střechou sdružuje na ploše 150 metrů čtverečních komplexní služby kybernetické bezpečnosti.

Chytrá lesní krajina

Ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou spustil T-Mobile u Kostelce nad Černými lesy dlouhodobý projekt Chytrá lesní krajina. Jeho cílem je pomocí technologií jako 5G sítě a IoT zkoumat přírodní děje a přizpůsobit se tak klimatickým změnám. Součástí projektu je i zpracování a ukládání dat v reálném čase pomocí umělé inteligence a jejich vyhodnocování za využití metody strojového učení.

Vylepšená aplikace a nová Twist kampaň

Aplikace Můj T-Mobile se v červnu dočkala rozšíření o sekci Magenta Love. Zákazníci v ní naleznou to nejzajímavější ze světa T-Mobile včetně vybraného obsahu z Instagramu, Facebooku či Twitteru, aktuální kampaně, videa a livestreamy. Kromě zábavy a obsahu ze sociálních sítí přiblíží nová sekce také aktivity v oblasti společenské zodpovědnosti.

Na uživatele předplacených karet, kteří si v aplikaci nevybrali svou odměnu za dobití, ačkoliv na ni měli nárok, cílila během května a června nová Twist kampaň „Odměny vás roztančí“. Ta přibližovala především jednoduchost použití T-Mobile aplikace, kde si uživatel odměnu vyzvedne ve čtyřech snadných krocích.

Metaverse

V květnu vstoupil T-Mobile jako první telekomunikační společnost do metaverse. Na nejrozšířenější online herní platformě Roblox představil svůj vlastní projekt virtuálního klubu Beatland, který uživatelům zprostředkuje nový způsob vnímání hudby spolu s řadou dalších aktivit. Beatland navazuje na celoevropský hudební projekt Telekom Electronic Beats, který odráží neustálý vývoj hudby, designu, umění, módy a nových technologií.

Pomoc Ukrajině

T-Mobile velmi rychle poskytl pomoc Ukrajině a to, jak prostřednictvím bezplatného volání mezi Ukrajinou a Českou republika, tak i distribucí SIM karet a finanční sbírky. Nadále pokračuje v pomoci ukrajinským občanům v ČR a zaměřuje se především na aktivity usnadňující jejich integraci do české společnosti. Díky partnerství s neziskovou organizací Transkript vznikla služba simultánních překladů pro přímou komunikaci, která je zdarma jak na webu volaniproukrajince.cz, tak na zelené lince 800 900 909. Do programu T‑Mobile TV bylo zařazeno i vysílání veřejnoprávní Ukraina TV.

V dubnu vyrostlo na pražských Roztylech komunitní centrum pro děti z Ukrajiny, na jehož přípravě se T-Mobile podílel. Společnost poskytla internetové připojení, hlasové a datové tarify pro zaměstnance a třídy byly vybaveny tablety. V centru najdou zázemí jak nejmenší děti, tak i teenageři a díky jeho službám budou moci ukrajinští rodiče snáze nastoupit do práce a lépe se tak v ČR integrovat.

AN
Zdroje a obrázky: t-mobile


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..