YouTube v Rusku

YouTube zablokovalo účty ruské Rady federace, ta navrhuje zablokování YouTube v Rusku

Google zablokoval účty ruské Rady federace a jejího přidruženého televizního kanálu Vmeste-RF na platformě pro streamování videa YouTube. Všechny informace byly vymazány bez možnosti obnovení, sdělila na svém telegramovém kanále ruská Rada federce. V návaznosti na tento krok ze strany Googlu navrhne ruská Rada federace zablokování YouTube v Rusku.

Google své rozhodnutí vysvětlil porušením zásad služby a dodržováním zákonů o sankcích proti Rusku. Na kanálech Rady federace a Vmeste-RF bylo více než 200 tisíc odběratelů a 20 tisíc videí. Byly zveřejňovány přímé přenosy schůzí, kongresů a fór, komentáře senátorů, pořady o historii Ruska. Účty byly vytvořeny před více než 8 lety.

Ruská Rada federace a její kanál budou pokračovat ve vysílání na domácích platformách, včetně VKontakte, Odnoklassniki, Rutube a Zen.

Návrh na zablokování YouTube v Rusku

Alexej Puškov, předseda komise Rady federace pro informační politiku, řekl, že se obrátí na Roskomnadzor a generální prokuraturu s návrhem na zablokování YouTube v Rusku. Andrej Klimov, místopředseda výboru Rady federace pro mezinárodní záležitosti poznamenal, že v této otázce je zapotřebí „vyvážený přístup“, protože mnoho ruských občanů a organizací spojilo své obchodní aktivity s YouTube.

Andrej Klišas, ​​šéf výboru Rady federace pro ústavní legislativu a budování státu vyzval k rozvoji jejich vlastních online platforem, aby byly uživatelsky přívětivé. Blokování označil za „křeče zbytků západní demokracie a svobody slova“ a slíbil, že nebude mít vliv na informační práci Rady federace.

Generální prokuratura Ruské federace a Roskomnadzor tedy brzy obdrží žádost ku zvážení otázky blokování platformy pro streamování videa YouTube v Rusku. Odpovídající dokument podle tiskové agentury TASS zašle oběma dozorčím agenturám šéf komise Rady federace pro informační politiku, televizní moderátor Alexej Puškov. Ten upřesnil, že by mohlo jít o „dočasné zablokování“ YouTube v Rusku s cílem upozornit službu na nepřípustnost mazání účtů ruských médií a vládních agentur.

AN
Zdroj a obrázky: tass; kp; moscowtimes; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „YouTube zablokovalo účty ruské Rady federace, ta navrhuje zablokování YouTube v Rusku“

  1. […] YouTube zablokovalo účty ruské Rady federace, ta navrhuje zablokování YouTube v Rusku […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..