Zisk Microsoftu za očekáváním. Obecně se situace na pc trhu zhoršuje

Nejpomalejší růst tržeb společnosti Microsoft za posledních pět let

Nejpomalejší růst tržeb za posledních pět let vykázala společnost Microsoft. Čistý zisk této americké softwarové společnosti se v prvním finančním čtvrtletí meziročně snížil o 14 % na 17,6 miliardy dolarů (zhruba 432 miliard Kč). Ač tržby podniku rostly nejpomaleji za pět let, přesto výsledky mírně překonaly očekávání analytiků.

Tržby se ve čtvrtletí, jenž skončilo 30. září, meziročně zvýšily o 11 % na 50,1 miliardy dolarů. Analytici je podle průzkumu společnosti Refinitiv ovšem odhadovali pouze na 49,7 miliardy dolarů. Zisk na akcii činil 2,35 dolaru, zatímco analytici očekávali poze 2,31 dolaru, napsala agentura AP.

Operační systém a herní konzole

Společnost Microsoft je známá zejména díky operačnímu systému Windows a herním konzolím Xbox. Windows je nejrozšířenějším operačním systémem pro osobní počítače na světě.

Počítačový trh zaznamenal rekordní propad

Globální trh s osobními počítači však zaznamenal ve třetím kalendářním čtvrtletí rekordní propad kvůli ekonomické nejistotě a nadbytku neprodaných zásob. Celkové dodávky počítačů se podle výzkumné společnosti Gartner ve třetím čtvrtletí meziročně snížily o 19,5 procenta, což byl nejvýraznější propad za více než dvě desetiletí, kdy tento údaj sleduje. Prodej tak klesl již čtvrté čtvrtletí za sebou.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Nejpomalejší růst tržeb společnosti Microsoft za posledních pět let“

  1. […] Nejpomalejší růst tržeb společnosti Microsoft za posledních pět let […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..