Elon Musk portrét výkres

Musk už není nejbohatším člověkem, sesadil ho Bernard Arnault

Šéf firem Tesla a SpaceX, a nově i majitel internetové společnosti Twitter, Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě. Z první příčky ho sesadil francouzský podnikatel Bernard Arnault, spoluvlastník módního domu LVMH. Poprvé tak v čele žebříčku nejbohatších lidí stanul Evropan, uvedla agentura Bloomberg.

Arnaultův majetek Bloomberg ve svém žebříčku miliardářů aktuálně odhaduje na 171 miliard dolarů (3,9 bilionu Kč), zatímco Muskův majetek má odhadovanou hodnotu 164 miliard USD (téměř 3,5 bilionu Kč). Bloomberg svůj index miliardářů aktualizuje denně.

Musk už není nejbohatším člověkem - Index miliardářů Bloomberg 14. prosince 2022
Index miliardářů Bloomberg 14. prosince 2022

Třiasedmdesátiletý Arnault jedenapadesátiletého Muska na pozici nejbohatšího člověka planety v letošním roce už krátce vystřídal, teď je ale rozdíl ve výši jejich majetku výraznější.

Musk ve druhé polovině letošního roku předvedl spektakulární pád – v minulosti žebříčku nejbohatších lidí s přehledem kraloval a jeho majetek měl v jednu chvíli odhadovanou hodnotu až 340 miliard dolarů (téměř 7,8 bilionu Kč). Jen od letošního ledna se ale snížil o více než 100 miliard USD.

Odchod z první příčky je pro Muska první od loňského září, kdy byl na druhém místě, za spoluzakladatelem internetové společnosti Amazon Jeffem Bezosem. Ten je nyní až na na čtvrtém místě. K poklesu Muskova majetku přispěl zejména propad ceny akcií automobilky Tesla, kde Musk drží podíl a navázané finanční deriváty, a také jeho rozhodnutí koupit za 44 miliard USD firmu Twitter.

AN
Zdroje a obrázky: bloomberg; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

3 komentáře: „Musk už není nejbohatším člověkem, sesadil ho Bernard Arnault“

  1. […] Musk už není nejbohatším člověkem, sesadil ho Bernard Arnault […]

  2. […] Musk už není nejbohatším člověkem, sesadil ho Bernard Arnault […]

  3. […] Musk už není nejbohatším člověkem, sesadil ho Bernard Arnault […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..