Twitter připraven přijmout nabídku Muska

Twitter obnoví pozastavené účty novinářů

Twitter obnoví nedávno pozastavené účty několika novinářů, které obdržely 7 denní ban v souvislosti s kontroverzí ohledně zveřejňování údajů o pohybu letadla majitele Twitteru, miliardáře Elona Muska. Uvedl to sám Musk na svém twitterovém účtu. „Lidé promluvili. Účtům, které zveřejnily moji polohu, bude nyní zrušeno pozastaveni,“ napsal.

Účty novinářů byly zablokovány krátce poté, co Musk uvedl, že podnikne právní kroky proti dvacetiletému vysokoškolákovi Jacku Sweeneymu, vlastníkovi twitterového účtu, který sledoval pohyb miliardářova soukromého letadla. Nyní již zablokovaný účet používal veřejně dostupné letové údaje a informoval o každém vzletu a přistání Muskova soukromého letadla. Musk tvrdí, že sdílením lokačních dat byla ohrožena bezpečnost jeho syna.

„Je úplně v pořádku mě kritizovat od rána do večera, ale sdílet moji polohu v reálném čase a ohrožovat moji rodinu ne,“ uvedl předtím Musk. Dodal, že účty, které se dopouštějí takzvaného doxingu, tedy veřejného sdílení soukromých informací, budou potrestány zablokováním na sedm dní.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..