Alphabet - Aplikace Google

Alphabet (Google) propustí 12 tisíc zaměstnanců

Spolenost Alphabet, která vlastní internetový vyhledávač Google, propustí 12 tisíc svých změstnanců, což je více než 6 % pracovní síly. Dle zdrojů agentury Reuters už to společnost dotčeným zaměstnancům oznámila. Tato zpráva přichází jen pár dní poté, co jiná softwarová společnost Microsoft oznámila, že propustí 10 tisíc lidí.

Alphabet bude pracovní místa rušit napříč týmy. O zaměstnání tak přijdou lidé z náboru, inženýrské a produktové týmy i vedoucí pracovníci. Propouštět se bude celosvětově, dopad na domácí americké zaměstnance bude okamžitý, uvedla firma. Zpráva přichází v období ekonomické nejistoty, kdy rostoucí úrokové sazby prodražují firmám úvěry. Google a Microsoft zároveň masivně investují do nové oblasti softwaru známé jako generativní umělá inteligence.

„Jsem přesvědčen o obrovské příležitosti, která před námi stojí, díky síle našeho poslání, hodnotě našich produktů a služeb a našim počátečním investicím do umělé inteligence,“ napsal zaměstnancům generální ředitel společnosti Alphabet Sundar Pichai, z jehož sdělení cituje Reuters.

Kromě Alphabetu a Microsoftu v posledních týdnech a měsících masivně propouštějí i další technologické společnosti. Internetový prodejce Amazon začátkem roku oznámil, že zruší přes 18 tisíc pracovních míst. Meta Platforms, mateřská společnost Facebooku či Instagramu, v listopadu uvedla, že propustí více než 11 tisíc zaměstnanců, asi 13 % své pracovní síly. Firma se potýká s poklesem reklamních zakázek a rostoucími náklady.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Alphabet (Google) propustí 12 tisíc zaměstnanců“

  1. […] Alphabet (Google) propustí 12 tisíc zaměstnanců […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..