Elon Musk Twitter

Musk snižuje náklady, Twitter v Indii zavřel dvě ze tří kanceláří

Elon Musk se nadále snaží snižovat náklady společnosti Twitter, když v současné době tato internetová firma uzavřela v Indii dvě ze svých tří kanceláří a tamním zaměstnancům nařídila, aby pracovali z domova. Twitter v loňském roce v Indii propustil 90 % ze svých zhruba 200 zaměstnanců.

Provozovatel sociální sítě Twitter uzavřel v Indii dle zdrojů kanceláře v Dillí a Bombaji, tedy v politickém a finančním centru země. Společnost nadále provozuje kancelář v technologickém centru v Béngalúru na jihu země, kde pracují převážně softwaroví inženýři.

Kvůli úsporným opatřením firma na začátku listopadu propustila něco kolem 3 700 svých zaměstnanců. V lednu Twitter nařídil propustit nejméně desítku zaměstnanců na pobočkách v Dublinu a Singapuru. Někteří kritici se obávají, že Muskovy úsporné kroky v Twitteru se odrážejí na funkčnosti sociální sítě a regulaci jejího obsahu. Musk tento týden uvedl, že mu bude trvat zhruba do konce letošního roku, než společnost stabilizuje a zajistí její finanční zdraví.

Pokus o stabilizaci společnosti

Od té doby, co Musk firmu za 44 miliard dolarů (979,4 miliardy Kč) koupil, dluží podle médií miliony dolarů za nájemné sídla společnosti v San Francisku a londýnské kanceláře. Několik dodavatelů Twitter zažalovalo kvůli nezaplaceným službám. Elon Musk se nechal tento týden slyšet, jaké plány s vedením Twitteru má. „Myslím, že potřebuji stabilizovat organizaci a jen se ujistit, že je finančně zdravá a že je jasně stanoven podrobný plán produktů,“ prohlásil Musk na summitu v Dubaji.

„Hádám, že pravděpodobně ke konci tohoto roku by bylo dobré načasování najít někoho jiného, kdo by společnost řídil, protože si myslím, že by měla být ve stabilní pozici kolem, víte, koncem tohoto roku,“ reagoval na přímý dotaz, kdy jmenuje nového ředitele Twitteru.

Indie jako klíčový růstový trh pro technologické firmy

Indie je považována za klíčový růstový trh pro velké technologické firmy, jako je Meta Platforms či Google, které dlouhodobě sázejí na nejrychleji rostoucí internetovou scénu na světě. Muskovy poslední kroky ale podle kritiků naznačují, že prozatím tomuto trhu přikládá menší význam.

Twitter se v minulých letech stal v Indii jedním z nejdůležitějších veřejných fór, kde se vedou vášnivé politické diskuse. Premiéra Naréndru Módího na sociální síti sleduje přes 86 milionů lidí. Tržby má ale Twitter v Indii minimální, a navíc se tam potýká s přísnými pravidly ohledně obsahu a také s rostoucí místní konkurencí.

AN
Zdroje a obrázky: bloomgerg; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Musk snižuje náklady, Twitter v Indii zavřel dvě ze tří kanceláří“

  1. […] Musk snižuje náklady, Twitter v Indii zavřel dvě ze tří kanceláří […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..