Balíky Amazon

Amazon plánuje zrušit dalších devět tisíc pracovních míst

Známý americký internetový obchod Amazon plánuje zrušit dalších 9 000 pracovních míst. Šéf podniku Andy Jassy to uvedl v dnešním sdělení zaměstnancům. Firma už začátkem ledna oznámila, že zruší zhruba 18 000 pracovních pozic. Amazon má po celém světě přes 1,5 milionu zaměstnanců a působí též v Česku, kde zaměstnává několik tisíc lidí.

Nové kolo snižování počtu zaměstnanců se bude týkat zejména cloudových služeb, reklamních aktivit a streamovací platformy Twitch. Jassy rušení pracovních míst zdůvodnil současnými ekonomickými podmínkami i nejistotou ohledně budoucího vývoje.

V České republice působí Amazon od roku 2013. Od roku 2015 funguje v Dobrovízi u Prahy jeho distribuční centrum, které nyní zaměstnává přes 3000 stálých pracovníků. V korporátních kancelářích v centru Prahy má společnost dalších více než tisíc specializovaných pracovníků.

K rozsáhlému snižování počtu zaměstnanců v posledních měsících přikročila řada velkých technologických podniků. Amazon se dnes připojil ke společnosti Meta Platforms, která minulý týden oznámila druhé kolo hromadného propouštění. Meta, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, minulý týden uvedla, že propustí dalších 10 000 pracovníků. Už loni v listopadu firma oznámila, že zruší asi 11 000 pracovních míst.

AN
Zdroje a obrázky: amazon; pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..