Ilustrační obrázek - kino

Cineworld se dohodl s věřiteli na opuštění bankrotového režimu

Provozovatel kin Cineworld Group dosáhl s věřiteli dohody o opuštění bankrotového režimu. Firma to dnes oznámila v hlášení pro regulační úřady. Dodala, že ukončí snahu o prodej svých aktivit ve Spojených státech, Británii a v Irsku, protože neobdržela žádnou vyhovující nabídku. Nadále však bude posuzovat nabídky na převzetí svých aktivit v jiných zemích. Cineworld loni v září vyhlásil ve Spojených státech bankrot a požádal o ochranu před věřiteli. Firma prostřednictvím divize Cinema City působí také v České republice.

„Tato dohoda s věřiteli je vyjádřením důvěry v naše podnikání a výrazně přibližuje Cineworld k naplnění jeho dlouhodobé strategie v měnícím se prostředí zábavního průmyslu,“ uvedl šéf podniku Mooky Greidinger. Dohoda by měla vést k výraznému snížení dluhu Cineworldu, její dokončení je nicméně spojeno s řadou podmínek.

Společnost Cineworld, kterou v době pandemie covidu-19 zasáhla omezení pro pohyb obyvatel a také nedostatek atraktivních filmových titulů, se nyní snaží restrukturalizovat dluh v objemu pěti miliard dolarů (přes 100 miliard Kč). Firma už o víkendu ve zprávě pro konkurzní soud oznámila, že hodlá získat nový kapitál v objemu 1,8 miliardy liber (48 miliard Kč), aby mohla opustit bankrotový režim. Peníze hodlá využít mimo jiné k pokrytí nákladů souvisejících s restrukturalizací dluhu.

Cena akcií společnosti Cineworld se v loňském roce propadla o více než 90 %, zejména kvůli obavám investorů ohledně budoucnosti podniku. Dnes dopoledne akcie odepisovaly dalších asi 40 % a dostaly se na 1,75 pence. Tržní hodnota podniku se tak snížila pod 25 milionů liber (zhruba 667 milionů Kč).

Společnost Cineworld je druhým největším provozovatelem kin na světě. Působí v deseti zemích a zaměstnává kolem 30 000 lidí. Cinema City v České republice podle svých internetových stránek provozuje 12 multiplexů a jeden megaplex v sedmi městech, a to v Praze, Brně, Liberci, Pardubicích, Plzní, Ústí nad Labem a v Ostravě.

AN
Zdroje a obrázky: cineworld; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Cineworld se dohodl s věřiteli na opuštění bankrotového režimu“

  1. […] Cineworld se dohodl s věřiteli na opuštění bankrotového režimu […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..