Elon Musk Twitter logo rubikova kostka

Twitter má nyní nejvíce uživatelů, co kdy měl. Vrátila se i většina inzerentů

Elon Musk v obsáhlém rozhovoru pro BBC uvedl, že Twitter má v současné době nejvíce uživatelů, co kdy měl. Dále sdělil, že se na jeho sociální sít vrátila většina inzerentů, a je tak teď „na nule“ pokud jde o příjmy a výdaje. Musk v rozhovoru též výrazně znemožnil novináře BBC ohledně otázky na nárůst nenávistných projevů.

Pokud by mu za firmu někdo nabídl 44 miliard dolarů, což je stejná částka, za kterou ji koupil, tak by ji prý prodal jen v případě, že by kupující byl „tak oddán říkat pravdu“, jako je on.

Značný pokles zaměstnanců

Co se týče zaměstnanců, tak jejich počet značně klesl, Twitter jich má nyní podle Muska 1 500. Když firmu v loňském roce koupil, měla téměř 8 000 zaměstnanců. Na otázku, jestli je těžké vyhodit tolik lidí, Musk řekl, že to „není vůbec legrace“ a někdy to může být „bolestivé“. Také poznamenal, že všechny zaměstnance nepropouštěl sám.

Na dotaz, zda nelituje koupě Twitteru, odvětil, že „nešlo o večírek“ a „míra bolesti byla extrémně vysoká“. Posledních několik měsíců podle něj bylo skutečně dost stresujících, ale koupě firmy byla správná. Samozřejmě by se našlo mnoho chyb, míní. „Ale konec dobrý, všechno dobré, cítím, že jdeme dobrým směrem.“

Musk v rozhovoru znemožnil novináře BBC

Novinář BBC Clayton chtěl v průběhu rozhovoru stočit svoji otázku na podle jeho slov „nárůst nenávistných projevů na Twitteru“ poté, co Musk společnost ovládl. Zjevně však nečekal Muskův odpor. „O jakých nenávistných projevech mluvíte? Sám jste Twitter používal, vidíte tedy sám takový nárůst?“ začal se Musk tázat novináře s tím, že on sám nic takového nevnímá. Redaktor BBC odvětil, že v záložce „Pro vás“, ve které Twitter lidem nabízí příspěvky i od uživatelů, které ani nemusí sledovat, se mu čím dál více objevuje nenávistný obsah.

„Tak se ptám na příklady. Dáte mi jeden?“ reagoval Musk. Tím tvrdě zatlačil novináře do defenzivy. „To upřímně nemůžu. A to proto, že záložku ‚Pro vás’ už nepoužívám, protože se mi prostě nelíbí,“ odpověděl Clayton. Musk na něj i nadále tlačil. „Říkáte, že vídáte více nenávistného projevu, ale nezvládnete uvést žádný příklad, ani jeden. Tak jak můžete vidět ten nenávistný obsah?“ pokračoval Musk.

Viditelně zaskočený novinář poté řekl, že twitterový účet od chvíle, co síť ovládl Musk, používal minimálně. Mínil tím posledních šest měsíců, Musk totiž Twitter převzal na konci října loňského roku. K tomu si jeden z nejbohatších lidí planety přisadil, že redaktor BBC i přes to nedokáže uvést jediný příklad. „Nevíte, o čem mluvíte,“ zpražil dále Musk novináře a na jeho adresu dodal, že „lže“. „Řekl jste, že na Twitteru pozorujete nenávistný obsah a pak nezvládnete jmenovat jediný příklad. To je přece absurdní,“ prohlásil v rozhovoru.

V průběhu rozhovoru navíc Musk zaútočil na samotnou BBC. Britskou stanici osočil z „dezinformování o koronaviru“. „Cítí se BBC zodpovědná za šíření dezinformací o nošení roušek a vedlejších účinků vakcín?“ tázal se majitel Twitteru či společností jako Tesla a SpaceX Claytona. BBC navíc obvinil z toho, že pod tlakem britské vlády měnila své vysílání.

AN
Zdroje a obrázky: bbc; remix pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter má nyní nejvíce uživatelů, co kdy měl. Vrátila se i většina inzerentů“

  1. […] Twitter má nyní nejvíce uživatelů, co kdy měl. Vrátila se i většina inzerentů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..