Meta Platforms Logo společnosti

Tržby společnosti Meta překonaly očekávání, akcie posílily

Tržby americké internetové společnosti Meta Platforms, jenž je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, za první čtvrtletí vzrostly o tři procenta na 28,65 miliardy dolarů a překonaly tím očekávání analytiků. Akcie podniku si po zveřejnění výsledků připisovaly více než 10 %. Čistý zisk se ovšem meziročně snížil o 24 % na 5,71 miliardy dolarů (asi 122 miliard Kč).

Analytici podle průzkumu společnosti FactSet čtvrtletní tržby společnosti Meta odhadovaly v průměru na 27,67 miliardy dolarů. Očekávání překonal rovněž zisk na akcii. Ten činil 2,20 dolaru, zatímco analytici jej odhadovali na 2,02 dolaru, napsala to agentura AP.

Společnost Meta ve výsledkové zprávě uvedla, že ve druhém čtvrtletí očekává tržby v rozsahu od 29,5 do 32 miliard dolarů. Firma podle agentury Reuters těží z toho, že výdaje na reklamu se v období ekonomické nejistoty přesunují k vyzkoušeným a osvědčeným platformám, jako jsou sítě Facebook a Instagram.

„Měli jsme dobré čtvrtletí a naše komunita pokračovala v růstu,“ uvedl zakladatel a šéf podniku Mark Zuckerberg. „Naše práce na umělé inteligenci přispívá k dobrým výsledkům napříč našimi aplikacemi a obchodními aktivitami. Stáváme se rovněž efektivnějšími, takže můžeme rychleji vytvářet lepší produkty a dostat se do silnější pozice pro naplnění naší dlouhodobé vize,“ dodal.

Společnost Meta minulý měsíc oznámila, že propustí dalších 10 000 pracovníků. Už před koncem loňského roku uvedla, že zruší asi 11 000 pracovních míst, což bylo zhruba 13 % pracovní síly. Na konci března firma dle uveřejněné zprávy zaměstnávala 77 114 lidí.

AN
Zdroje a obrázky: ap; reuters; pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Tržby společnosti Meta překonaly očekávání, akcie posílily“

  1. […] Tržby společnosti Meta překonaly očekávání, akcie posílily […]

  2. […] Tržby společnosti Meta překonaly očekávání, akcie posílily […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..