twitter v písku

Twitter odstraní neaktivní účty, nabídne hovory i šifrované zprávy

Elon Musk na své platformě Twitter oznámil, že odstraní účty, které několik let nevykazují žádnou aktivitu. Taktéž upozornil na skutečnost, ke ktré může v některých případech docházet, tedy aby uživatelé počítali s tím, že jim mohou náhle klesnout počty sledujících.

Musk poté ještě dodal, že Twitter budeneaktivní účty „archivovat“, ovšem k tomu už nepřidal žádné další podrobnosti, co to tedy pro uživatele bude znamenat a kdy se tak stane. Podle zásad platformy Twitter by se uživatelé měli ke svém učtu přihlásit alespoň jednou za 30 dnů. Jinak jim hrozí trvalé odstranění účtu z důvodu dlouhodobé nečinnosti.

Minulý měsíc Twitter odebral z profilů tisíců lidí, včetně celebrit, novinářů a osobností veřejného života, modrou ikonku která signalizovala ověření účtu. Nově je tento symbol znakem pouze toho, zda uživatel zaplatil předplatné Twitter Blue. Předplatitelé mají kupříkladu možnost publikovat tweety o délce až 4 tisíce znaků oproti 280 znakům v neplacené verzi.

Twitter nabídne hovory i šifrované zprávy

Sociální síť Twitter se chystá představit několik nových funkcí, jako je možnost hlasových hovorů i videohovorů či posílání šifrovaných zpráv. Díky tomu by se měla tato sociální síť postavit na úroveň konkurenčních platforem, jako je třeba Facebook. Twitter se tímto krokem přiblíží také vizi Elona Muska o jednotné aplikaci pro všechno.

O chystaných funkcích informoval přímo šéf sociální sítě Musk na Twitteru. „K vydání šifrovaných zpráv by mělo dojít zítra,“ prohlásil v noci na středu Musk. „Již brzy budete mít k dispozici také hlasové a videohovory s kýmkoli na této platformě, takže můžete mluvit s lidmi kdekoli na světě, aniž byste jim poskytli své telefonní číslo,“ přiblížil další chystané novinky.

Zatím není jasné, zda budou i hovory šifrovány. Nicméně Muskova snaha zlepšit zabezpečení uživatelů ukazuje, že se Twitter snaží přizpůsobit se stále se zvyšujícím požadavkům na ochranu soukromí.

Tajemná aplikace X

Agentura Bloomberg již dříve upozornila, že Twitter už jako společnost neexistuje. Sociální síť se spojila s nově vytvořenou firmou X Corp. Tato změna vyvolala řadu spekulací o tom, co se bude se sociální sítí dít a co její majitel Elon Musk plánuje.

Musk naznačil, že koupě Twitteru měla sloužit jako „akcelerátor“ pro vytvoření aplikace X, což je projekt, který popisuje jako „aplikaci všeho“. Musk představil písmeno X na svém twitterovém účtu bez dalších podrobností, což jen dále rozvířilo debatu o budoucnosti Twitteru.

Musk také vlastní doménu „X.com“, což je název společnosti pro online platby, kterou dříve založil a která se nakonec spojila s firmou PayPal. Musk dříve prohlásil, že aplikace X bude podobná čínskému WeChatu. To je multifunkční aplikace vlastněná společností Tencent Holdings, která umožňuje uživatelům platby, rezervace vstupenek na akce a zasílání zpráv.

AN
Zdroj a obrázky: twitter; bloomberg; pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter odstraní neaktivní účty, nabídne hovory i šifrované zprávy“

  1. […] Twitter odstraní neaktivní účty, nabídne hovory i šifrované zprávy […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..