Elon Musk Twitter

Musk končí na postu výkonného ředitele Twitteru, nahradí ho žena

Americký miliardář Elon Musk v brzké době odejde z funkce výkonného ředitele internetové společnosti Twitter. Musk dnes na svém twitterovém účtu oznámil, že za sebe našel náhradu, která do funkce nastoupí za zhruba šest týdnů. Touto náhradou je podle tweetu žena, její jméno však Musk nesdělil.

Musk koupil Twitter loni v říjnu za 44 miliard dolarů (zhruba 950 miliard Kč). Firma od té doby prošla rozsáhlými změnami. Mimo jiné zavedla placené ověřování uživatelů a platícím uživatelům umožnila psát výrazně delší tweety. Uskutečnila také rozsáhlé snížení počtu zaměstnanců.

Musk, který je rovněž výkonným ředitelem výrobce elektromobilů Tesla, v dnešním tweetu uvedl, že v budoucnosti bude působit jako předseda správní rady a technologický ředitel Twitteru.

Akcie Tesly v reakci na Muskovo dnešní oznámení posílily o více než dvě procenta. Investoři po převzetí Twitteru vyjadřovali obavy, že Musk příliš rozptyluje svou pozornost a nevěnuje se dostatečně řízení Tesly.

Musk je nyní druhým nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 168 miliard dolarů (zhruba 3,6 bilionu Kč).

AN
Úvodní obrázek: remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Musk končí na postu výkonného ředitele Twitteru, nahradí ho žena“

  1. […] Musk končí na postu výkonného ředitele Twitteru, nahradí ho žena […]

  2. […] Musk končí na postu výkonného ředitele Twitteru, nahradí ho žena […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..