Muska ve funkci výkonného ředitele Twitteru vystřídá Yaccarinoová

Potvrzeno: Muska ve funkci výkonného ředitele Twitteru vystřídá Yaccarinoová

Potvrdilo se to, o čem se zatím jen spekulovalo, že Elona Muska ve funkci výkonného ředitele Twitteru vystřídá Linda Yaccarinoová. Musk již ve čtvrtek napsal, že za sebe našel náhradu, která do funkce nastoupí za zhruba šest týdnů. Sdělil, že jde o ženu, aniž by ovšem uvedl její jméno. Že jde o Yaccarinoovou nicméně s odvoláním na své zdroje v předstihu napsal list The Wall Street Journal.

Amerického miliardáře Elona Muska ve funkci výkonného ředitele internetové společnosti Twitter tedy opravdu nahradí Linda Yaccarinoová, dosavadní vysoce postavená manažerka mediální společnosti NBCUniversal. V pátek to potvrdil sám Musk.

„Jsem nadšený, že mohu přivítat Lindu Yaccarinoovou jako novou výkonnou ředitelku Twitteru!“ napsal miliardář na svém twitterovém účtu. „Zaměří se především na obchodní operace, zatímco já se zaměřím na produktový design a nové technologie,“ dodal.

Musk zůstane výkonným předsedou představenstva a technickým ředitelem Twitteru. Firma NBCUniversal zároveň potvrdila odchod Yaccarinoové.

Yaccarinoová má bohaté zkušenosti v reklamě

Yaccarinoová má v oblasti reklamy bohaté zkušenosti, podotkla stanice BBC. V NBCUniversal řídila tým zhruba dvou tisíc lidí a podílela se na spuštění její streamovací služby. Do společnosti nastoupila v roce 2011, po 15 letech ve společnosti Turner Entertainment, kde dohlížela na digitalizaci reklamních sítí.

NBCUniversal

NBCUniversal je americká mediální společnost, dříve známá pod názvem Vivendi Universal Entertainment. Po krachu mateřské Vivendi Universal byl vytvořen společný podnik s NBC. Koncern je jednou z vedoucích světových mediálních a zábavních společností, která za cíl vývoj, výrobu a marketing zábavy, novinek a informací pro globální publikum. Od roku 2013 vlastní celou NBCUniversal konglomerát Comcast. Součástí koncernu je i filmové studio Universal Studios.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; bbc; nbcu

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..