Manažerka NBCUniversal Linda Yaccarinoová

Bude novou šéfkou Twitteru manažerka NBCUniversal Yaccarinoová? Musk s ní jedná

Stane se novou šéfkou Twitteru vysoce postavená manažerka NBCUniversal Linda Yaccarinoová? Americký miliardář Elon Musk údajně s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Lindou Yaccarinoovou jedná, zda by se nestala novou výkonnou ředitelkou jeho internetové společnosti. Uvedl to list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na obeznámené zdroje. Sám Musk ve čtvrtek ohlásil svůj brzký odchod z postu šéfa Twitteru.

Musk na svém twitterovém účtu oznámil, že za sebe našel náhradu, která do funkce nastoupí za zhruba šest týdnů. Touto náhradou je podle tweetu žena, její jméno však Musk nesdělil. Onou ženou a novou šéfkou Twitteru má být tedy, dle zmiňovaného listu, právě Linda Yaccarinoová z NBCUniversal.

Yaccarinoová je ve službách NBCU více než deset let a ve vedení společnosti má na starosti reklamu a partnerství. Usilovala o zlepšení způsobů měření účinnosti reklamy a byla klíčovou osobou při spuštění streamovací služby Peacock podporující reklamu, uvedl list. Dodal, že Muskovo oznámení přišlo jen pár dnů před jednou z největších událostí pro NBCU, každoročním setkáním se zadavateli reklamy, které se má konat v pondělí v New Yorku. Mluvčí NBCU uvedla, že Yaccarinoová je plně zaměstnána touto akcí. A Twitter se nevyjádřil.

Profil na Twitteru Linda Yaccarinoová
Profil na Twitteru Linda Yaccarinoová

WSJ poznamenal, že po Muskově loňském převzetí Twitteru mnoho inzerentů pozastavilo své výdaje kvůli obavám, že by mohl oslabit moderování obsahu, anebo kvůli nejistotě ohledně směřování společnosti pod jeho vedením. Ze stovky nejlepších inzerentů na Twitteru před tím, než společnost koupil Musk, 37 podle společnosti Sensor Tower v prvním čtvrtletí tohoto roku neutratilo za reklamu na Twitteru nic, zatímco dalších 24 firem snížilo své průměrné měsíční výdaje za reklamu na Twitteru o 80 a více procent.

Yaccarinoová, která dohlíží na roční příjmy z reklamy ve výši zhruba 13 miliard dolarů (asi 280 miliard Kč), je známá svými úzkými vztahy s obchodníky a reklamními agenturami a těší se pověsti „sametového kladiva“ při vyjednávání.

Musk svého času žertoval, že z čela Twitteru odstoupí hned, jakmile najde někoho natolik hloupého, aby tuto práci přijal. Elon Musk koupil Twitter loni v říjnu za 44 miliard dolarů (zhruba 950 miliard Kč). Firma od té doby prošla rozsáhlými změnami. Mimo jiné zavedla placené ověřování uživatelů a platícím uživatelům umožnila psát výrazně delší tweety. Uskutečnila také rozsáhlé snížení počtu zaměstnanců.

AN
Zdroje a obrázky: wsj; twitter


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..