Elon Musk - Tesla, SpaceX, Twitter, Síť X

Nejbohatším člověkem je opět Musk, v květnu vzrostly akcie Tesly

Díky květnovém růstu akcií automobilky Tesla se stal nejbohatším člověkem na světě opět Elon Musk. Americký podnikatel a miliardář sesadil z první příčky generálního ředitele luxusního koncernu LVMH Bernarda Arnaulta. Podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg činí Muskův majetek k 2. červnu 2023 195 miliard dolarů.

Majetek Bernarda Arnaulta odhaduje agentura Bloomberg ke stejnému datu na 187 miliarg dolarů. První desítku pak uzavírá šéf společnosti Meta, která provozuje sociální sítě Facebook a Instagram, anebo komunikátor WhatsApp, Mark Zuckerberg s majetkem větším než 99 miliard.

Nejbohatším člověkem je opět Elon Musk - Žebříček Bloomberg k 2. 6. 2023
Nejbohatším člověkem je opět Elon Musk – Žebříček Bloomberg k 2. 6. 2023
Růst akcií Tesly

Akcie výrobce elektromobilů Tesla podle údajů společnosti Eikon v květnu přidaly 24 %. Musk podle údajů společnosti FactSet vlastní zhruba 13 % společnosti Tesla, které tvoří většinu jeho bohatství. Kromě Tesly americký podnikatel šéfuje i výrobci raket SpaceX a vlastní sociální síť Twitter. Arnault ho z prvního místa v žebříčku sesadil v prosinci, kdy akcie Tesly klesly po jeho akvizici Twitteru za 44 miliard dolarů.

Musk se včera vrátil z dvoudenní návštěvy Číny, kde se sešel s vysokými politickými představiteli včetně ministra zahraničí Čchin Kanga. Návštěva přišla v době doutnajícího napětí mezi Washingtonem a Pekingem a podle analytiků byla znamením, že Čína je pro Teslu důležitým trhem.

Během návštěvy se Kang snažil Elona Muska ujistit, že Čína je otevřená zahraničním podnikům a bude jim i nadále nabízet přátelské obchodní prostředí. Musk také údajně signalizoval další expanzi v Číně.

AN
Zdroje a obrázky: bloomberg; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..