Meta ukázala zaměstnancům snímky, jak by měla vypadat nová textová sociální síť

Meta chce konkurovat Twitteru, nová textová sociální síť už se chystá

Možná brzy spatří světlo světa konkurenční platforma Twitteru, americká internetová společnost Meta dává najevo, že nová textová sociální síť už se chystá. Meta, která vlastní například Instagram či Facebook, totiž ukázala zaměstnancům plán připravované nové textové sociální sítě. Chystaná platforma by mohla umožnit uživatelům sledovat účty, které již sledují na Instagramu. Mohla by jim umožnit přivést i sledující z decentralizovaných platforem, jako je kupříkladu Mastodon. Vývoj platformy potvrdil mluvčí společnosti Meta, informoval o tom zpravodajský server BBC. Spekuluje se, že Meta by mohla sociální síť spustit již koncem června.

Na internetu se objevily snímky obrazovky, které firma Meta prezentovala zaměstnancům a jež poskytují představu o tom, jak bude nová textová sociální síť vypadat. Vzhled této nové platformy připomíná Twitter. Sociální síť s pracovním názvem P92 by mohla být vážnějším konkurentem Twitteru než Bluesky či Mastodon.

Obě jmenované sítě přitáhly uživatele, kteří byli nespokojení s vývojem v Twitteru poté, co firmu na konci loňského roku převzal miliardář Elon Musk. Začínat na nové sociální síti a znovu budovat komunitu je ale obtížné, připomíná BBC. Meta uvádí, že Instagram má kolem dvou miliard uživatelů. Twitter ty své vyčísluje na 300 milionů, ale tento údaj nelze ověřit. Pokud by nová platforma Mety přitáhla jen čtvrtinu uživatelů Instagramu, měla by před Twitterem notný náskok.

Twitter se v posledních měsících dostal pod drobnohled kvůli moderování obsahu a v květnu se rozhodl nenaplňovat unijní kodex o dezinformacích. Pod Muskovým vedením byla moderace obsahu twitteru údajně omezena, což podle kritiků umožnilo nárůst šíření dezinformací. Musk to odmítá a tvrdí, že od jeho nástupu dezinformací na sociální síti ubylo.

AN
Zdroje a obrázky: bbc; twitter


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

2 komentáře: „Meta chce konkurovat Twitteru, nová textová sociální síť už se chystá“

  1. […] Meta chce konkurovat Twitteru, nová textová sociální síť už se chystá […]

  2. […] Meta chce konkurovat Twitteru, nová textová sociální síť už se chystá […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..