Twitter - ptáček - social media

Velká hudební vydavatelství žalují Twitter za porušování autorských práv

Skupina hudebních vydavatelství podala na společnost Twitter žalobu za rozsáhlé porušování autorských práv. Podle hudebních společností správci sociální sítě nic nepodnikají proti porušování autorských práv ze strany uživatelů twitteru, píše dnes agentura Reuters. Po Twitteru žádají odškodnění ve výši 250 milionů dolarů (5,5 miliardy Kč) za porušení zhruba 1700 autorských práv. Twitter na informaci o žalobě nereagoval.

Mezi subjekty, které podaly žalobu k soudu ve státě Tennessee, jsou i velká vydavatelství jako Sony Music Publishing či Universal Music Publishing Group. Podle nich správci twitteru umožňují na síti zveřejňovat videa s hudbou bez řádně zakoupené licence a ignorují porušování autorských práv. Podle vydavatelství tím twitter získává nespravedlivou výhodu vůči dalším sociálním sítím, které jednají korektně.

Podle autorů žaloby problémy s twitterem ohledně autorských práv k hudbě trvají dlouhou dobu. Zhoršily se však poté, co sociální síť koupil miliardář Elon Musk loni v říjnu. Ten provedl rozsáhlé škrty v personálu společnosti, která twitter spravuje. „Ve vnitřních poměrech v Twitteru, jež souvisí se záležitostmi v tomto případě, panuje chaos,“ tvrdí hudební nakladatelé.

AN
Zdroje a obrázky: reuters; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..