E-commerce E-shopy Klávesnice Košík

České e-shopy ve 2. čtvrtletí zaznamenaly meziročně pokles obratu o 8 %

České e-shopy ve druhém čtvrtletí letošního roku zaznamenaly meziročně pokles obratu o 8 %. V porovnání s prvním čtvrtletím se ale propad obratu proti loňsku zmírnil o pět procentních bodů. Mírně se za uplynulé tři měsíce zvýšila průměrná hodnota objednávky, jenž dosáhla 1 435 Kč. Vyplývá to z informací internetového srovnávače Heureka.cz.

„Na základě našich dat jsme očekávali, že návrat k online nakupování se projeví už na výsledcích druhého kvartálu a skutečně jsme zvýšenou poptávku o online nákupy zaznamenali, a to hlavně v květnu. Lidé tedy nejspíš čekali na vyúčtování za energie a kromě nezbytných nákupů příliš neutráceli, aby měli peníze k dispozici na případné nedoplatky a zvládli zaplatit i letní dovolenou,“ řekl generální ředitel Heureka Group Tomáš Braverman. Spokojenost zákazníků s e-shopy ve druhém čtvrtletí činila 96,1 %.

Největší meziroční nárůst v počtu vyhledávání ve druhém čtvrtletí zaznamenala kategorie pracích prášků, dosáhl 87 %. Následovaly deodoranty, fritézy a volně prodejné léky, kde zvýšení shodně činilo 50 %. O 27 % více vyhledávání se ve druhém čtvrtletí dočkaly okružní pily a o 30 % rázové utahováky.

Nárůst v případě rázových utahováků podle výkonného ředitele Heureky pro Česko a Slovensko Jana Mayera dokazuje, že si lidé, aby ušetřili, vyměňují motorový olej nebo pneumatiky na autě svépomocí doma. „Také potřebují nařezat dřevo do kotlů, které si pořizovali ve velké míře loni,“ dodal k výsledku vyhledávání u okružních pil.

Propadákem kvartálu krbová kamna

„Propadákem kvartálu je ve velké míře zboží, které si lidé kupovali se začátkem energetické krize minulý rok. Absolutně nejhůř dopadly krbová kamna s propadem 68 %,“ dodal Mayer. Kotle pak zaznamenaly pokles 47 %, u ohřívačů vody a bojlerů to bylo 28 %. Počet vyhledávání ve druhém čtvrtletí se meziročně snížil také elektrokoloběžkám, a to o 44 %, nebo kočárkům o 38 %.

Zákazníci podle Bravermana na internetu častěji nakupují drobné zboží denní spotřeby, jako jsou kupříkladu zubní pasty nebo zmíněné prací prostředky. Naučili se to již v době koronavirové pandemie, uvedl. Mnohdy také volí dražší zboží s vidinou vyšší kvality. „V důsledku této kombinace častějších nákupů a pořizováním dražšího zboží se mírně zvýšila průměrná hodnota objednávky na 1435 korun,“ řekl. Očekává, že obrat e-shopům ve třetím čtvrtletí poroste.

AN
Zdroje a obrázky: heureka; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „České e-shopy ve 2. čtvrtletí zaznamenaly meziročně pokles obratu o 8 %“

  1. […] České e-shopy ve 2. čtvrtletí zaznamenaly meziročně pokles obratu o 8 % […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..