MeWe - Sociání síť - Mobilní aplikace

MeWe se mění, nově budou Profily či Stránky veřejně viditelné

MeWe je sociální síť podobná Facebooku, která si od počátku žila svým životem „za hradbami“, tedy pro neregistrované a nepřihlášené uživatele nebylo možné z této platformy vidět naprosto nic. To se ovšem nyní mění, MeWe bude pro všechny lidi na internetu veřejně viditelné, ať se to týká Profilů či Stránek a příspěvků na nich. MeWe otevírá svojí službu, aniž by se změnil její závazek k ochraně soukromí. O této sociální síti si můžete přečíst v našem dřívějším „představovacím“ článku ZDE.

Profily na MeWe

Je to opravdu velká a zásadní změna, nově budou všichni na internetu vidět Profily všech lidí, kteří je budou mít nastavené jako veřejné, i když nejsou registrovanými uživateli této sociální sítě. Konkrétně budou moci vidět, že někdo má profil MeWe, jeho jméno, uživatelské jméno, kolik má kontaktů a kolik napsal příspěvků. Všichni budou také moci vidět posledních 5 příspěvků toho kterého uživatele MeWe.

MeWe nově veřejně viditelné profily

Stránky na MeWe

Stránky na MeWe si nelze založit zdarma, jde o prezentaci nejrůznějších firem, za což je vyžadován určitý poplatek. Krátce poté, co sociální síť umožní zveřejnit Profily MeWe, zpřístupní též Stránky, aby byly veřejně viditelné i pro uživatele mimo platformu. Tím se výrazně pro ně zvýší možnost rozšířit publikum a propagace značky či malé firmy bude snazší než kdykoli předtím. MeWe se domnívá, že toto vylepšení spolu s dalšími funkcemi, které plánuje do budoucích verzí, učiní ze Stránek účinnější nástroj, který pomůže rozvíjet osobní i profesní komunity.

MeWe nově veřejně viditelné Stránky

Další změny na MeWe

Další změnou bude vylepšení již stávajících funkcí, jako například seznam oblíbených položek. Po zavedení nové aktualizace bude možné zobrazit kanál s příspěvky pouze z těch, které má uživatel v seznamu oblíbených. Stále bude možné odesílat příspěvky přímo pouze do seznamu oblíbených, aniž by kdokoli ze seznamu mohl vidět, kdo další je ve vašich oblíbených.

O MeWe

MeWe je sociální síť, která má 20 milionů uživatelů a více než 600 000 zájmových skupin, která se zavazuje poskytovat svým uživatelům kontrolu, chránit jejich data a poskytovat skvělý uživatelský zážitek. MeWe neobsahuje žádné reklamy, cílení ani manipulaci s newsfeedem. Je k dispozici pro iOS, Android a desktop ve více než 20 jazycích a ve více než 200 zemích po celém světě.

Cesta této sociální sítě začala v Novém Mexiku v roce 2011, kdy spoluzakladatelé Mark Weinstein a Jonathan Wolfe začali snít o nové generaci sociálních médií. Duo bylo rozčarováno z toho, že big-tech ignoruje osobní soukromí a jeho ochotu cílit, sledovat a prodávat naše data. Představili si novou zkušenost postavenou na bezpečí a respektu a takovou, která spojí lidi a zároveň udělá ze sociálních sítí opět zábavu. Po několika letech testování a veřejné beta verzi bylo MeWe oficiálně spuštěno na festivalu South by Southwest Interactive Media v roce 2016.

V následujících letech tato platforma pokračovala ve zdokonalování bezplatných i zpoplatněných nabídek, přičemž zůstala věrna svému étosu ochrany osobních údajů a uživatelské kontroly. Roku 2020 byl předsedou a generálním ředitelem jmenován Jeffrey Edell, dlouholetý výkonný ředitel pro oblast zábavy.

Web3

V roce 2023 MeWe ve spolupráci s Frequency a Amplica Labs zahájilo migraci na sociální web3 (MeWe.com/web3), další iteraci internetu, která je zcela decentralizovaná, což znamená, že již nebude možné pro centrální orgán (resp. korporace) vlastnit nebo ovládat data uživatelů. Tímto krokem vkládá svůj étos do kódu a zcela upevňuje závazek k ochraně a kontrole uživatelů. Po dokončení této migrace se předpokládá, že se MeWe stane největší decentralizovanou platformou sociálních médií na světě.

MeWe podpořili některé z nejuznávanějších osobností v oblasti technologií, médií a financí, včetně Sira Tima Berners-Lee (vynálezce World Wide Web), Steva Wozniaka (spoluzakladatel společnosti Apple), Divya Narendra (spoluzakladatel Harvard Connection), Gavin Wood / Bjorn Wagner (spoluzakladatelé Polkadot/Parity/Web3 Foundation) a Frank McCourt (zakladatel / předseda McCourt Global & Project Liberty).

AN
Zdroje a obrázky: mewe

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..