Elon Musk - Sociální síť X, dříve Twitter, dosáhla nového maxima v měsíčním počtu uživatelů

Sociální síť X, dříve Twitter, dosáhla nového maxima v měsíčním počtu uživatelů

Sociální síť X, dříve známá jako Twitter, dosáhla nového maxima v měsíčním počtu uživatelů. Uvádí to alespoň její majitel Elon Musk, který na svém účtu sdílel graf, jenž ukazuje, že síť X co do počtu uživatelů přesáhla 540 milionů.

Muskův příspěvek o počtu uživatelů sítě X přichází v době, kdy společnost prochází organizačními změnami a snaží se zvýšit příjmy z reklamy, které v posledním měsíci klesly, upozornila agentura Reuters. Je to také další z řady komentářů vedení firmy, které tvrdí, že sociální síť X má silnou pozici a je využívána i poté, co 5. července spustila společnost Meta Platforms konkurenční platformu s názvem Threads.

Twitter měl v květnu 2022 podle prohlášení učiněného před jeho koupí Muskem 229 milionů aktivních uživatelů. Musk převzal Twitter loni v říjnu.

Musk se po koupi Twitteru stal jeho generálním ředitelem a rychle uskutečnil řadu produktových a organizačních změn. Společnost zavedla ověření jako placenou službu a začala sdílet podíl z prodeje reklamy s vybranými tvůrci obsahu na platformě. V květnu Musk jmenoval generální ředitelkou Twitteru bývalou šéfku reklamního oddělení NBCUniversal Lindu Yaccarinovou. Dal tak najevo, že prodej reklamy je prioritou, i když platforma pracuje na zvýšení příjmů z předplatného.

Threads od Mety počty uživatelů klesají

Stanice BBC včera uvedla, že šéf Mety Mark Zuckerberg svým zaměstnancům řekl, že sociální síť Threads přišla o více než polovinu uživatelů. Zejména díky propojení se sítí Instagram překonala tato konkurenční platforma Twitteru pět dní po svém spuštění hranici 100 milionů uživatelů. Tím se stala nejrychleji rostoucí aplikací všech dob, když v tomto ohledu předčila i ChatGPT. Dva týdny po spuštění měla síť Threads dle některých odhadů zhruba 150 milionů uživatelů. Zuckerberg ale při hovoru se zaměstnanci řekl, že tento počet se později snížil.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; reuters; bbc, remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Sociální síť X, dříve Twitter, dosáhla nového maxima v měsíčním počtu uživatelů“

  1. […] Sociální síť X, dříve Twitter, dosáhla nového maxima v měsíčním počtu uživatelů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..