Microsoft Xbox 360

Microsoft pro konzoli Xbox 360 příští rok ukončí prodej nových her

Microsoft v příštím roce ukončí provoz internetového obchodu a tržiště pro konzoli Xbox 360. Chce se soustředit na své nejnovější konzole a předplacenou službu Game Pass, oznámila dnes společnost v příspěvku na internetových stránkách Xboxu.

Xbox 360 Store a Xbox 360 Marketplace ukončí provoz 29. července 2024. Hráči používající starou konzoli nebudou moci nakupovat a stahovat nové hry. Microsoft však uživatelům umožní hrát již zakoupené hry pro Xbox 360 a starší tituly, které jsou s konzolí kompatibilní.

„Hodně se toho změnilo od uvedení Xboxu 360 na trh v roce 2005. Technologie se vyvinuly, očekávání hráčů se změnila a my se zaměřujeme na to, aby řady Xbox X|S byly tím nejlepším místem pro hraní nyní a v budoucnosti,“ uvedl Xbox.

Microsoft přestal vyrábět Xbox 360 v roce 2016. O rok později spustil Xbox Game Pass, předplacenou herní službu, která je dostupná na konzolích a platformách Windows.

Xbox 360 je považován za jednu z nejlépe prodávaných herní konzolí všech dob, spolu s PlayStation 3 firmy Sony. Do roku 2014, kdy Microsoft přestal zveřejňovat prodej kvůli uvedení nástupce Xbox One, prodal přibližně 84 milionů kusů konzole Xbox 360, uvedla agentura Reuters.

AN
Zdroje a obrázky: xbox; reuters; pixabay


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..