Česká pošta - logo, pobočka

Česká pošta propustí ke konci roku 282 lidí, většinou z administrativy

Česká pošta propustí na konci roku 282 pracovníků, z toho bude většina na manažerských a administrativních místech a na podpůrných funkcích. Odchody se budou týkat všech centrálních pracovišť pošty po celé ČR. Pošta o tom informovala v tiskové zprávě.

„Úspora, které příští rok aktuálním snížením počtu zaměstnanců docílíme, je 200 milionů korun. Postupně pracujeme na dalších opatřeních souvisejících s transformací České pošty,“ uvedl pověřený zástupce generálního ředitele České pošty Miroslav Štěpán.

Podle něj jde o úsporná opatření v provozních nákladech, počtu využívaných objektů i počtu zaměstnanců a také o změny procesů vedoucích k zajištění lepší kvality obsluhy klientů. Uvedená redukce počtu pracovníků podle Štěpána vyplývá z již dříve přijatých systémových opatření, která firma zavedla v souvislosti s rušením 300 poboček a s úpravou délky doručování listovních zásilek. Pošta dnes také záměr hromadného propouštění v souvislosti s realizací organizačních změn oznámila Úřadu práce a odborovým organizacím, dodal.

Pošta již ke konci června a července propustila nejprve 574 zaměstnanců z 300 rušených poboček a poté okolo 250 doručovatelů. Celkem na poště nyní pracuje necelých 22.000 lidí.

Česká pošta zrušila v polovině roku 300 z 3200 poboček kvůli klesajícímu provozu. Podnik, který loni vykázal ztrátu přes 1,7 miliardy Kč, by se měl do dvou let transformovat na provozovatele poboček, který poskytuje služby objednané státem, a komerční doručovací firmu Balíkovna. Transformaci schválila v polovině roku vláda.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; cp


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Česká pošta propustí ke konci roku 282 lidí, většinou z administrativy“

  1. […] Česká pošta propustí ke konci roku 282 lidí, většinou z administrativy […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..