Síť X - Úvodní obrazovka: Přihlášení, registrace

Síť X jen za peníze, Musk hodlá zpoplatnit přístup na „Twitter“ všem

Síť X by mohla být v budoucnu přístupná pouze za peníze. Americký miliardář Elon Musk naznačil, že hodlá zpoplatnit všem uživatelům přístup k sociální síti X, dříve Twitter. Je to podle něho jediná možnost, jak se zbavit takzvaných botů a rovněž falešných účtů na této síti. Majitel Twitteru to podle BBC uvedl v rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Není ale jasné, zda to z Muskovy strany nebyla jen poznámka na okraj, anebo zda šlo o signál, že takový plán je v přípravě.

„Přecházíme na to, že se za používání systému budou platit malé měsíční poplatky,“ řekl Musk. Ten řídí mimo jiné i firmy Tesla nebo SpaceX.

Musk se od loňského převzetí Twitteru snaží motivovat uživatele, aby platili za rozšířenou službu, která se nyní nazývá X Premium. Platící uživatelé mohou využívat více funkcí, například mohou psát delší příspěvky a jsou na síti více vidět. Přístup k základním funkcím ale mají všichni uživatelé zdarma. To by se do budoucna mohlo změnit a přístup na síť X by byl pro všechny jen za peníze.

X Premium

Podle BBC je očividné, že podnik má na zpoplatnění užívání finanční zájem. Musk říká, že službu chce zpoplatnit i kvůli botům. Služba X Premium stojí ve Spojených státech v současné době osm dolarů (183 Kč) měsíčně. Cena se liší podle toho, ve které zemi se předplatitel nachází. V České republice se za X Premium platí na webu 216,59 Kč. V aplikaci iOS je měsíční cena 249 Kč. Roční cena předplatného na webu činí 2262,70 Kč a v iOS 2550 Kč, uvádí společnost na svém webu.

Musk rovněž uvedl, že hledá pro uživatele levnější možnosti. „Chystáme se přijít s nižší cenou. Chceme, aby to byla jen malá částka,“ řekl Musk. „Je to na delší diskusi, ale podle mého názoru je to vlastně jediná obrana proti obrovským armádám botů,“ dodal.

Podle kritiků je možné, že zavedením placené brány může X přijít o velkou část svých uživatelů. To by mohlo firmě snížit příjmy z reklamy, které v současné době tvoří naprostou většinu příjmů společnosti.

AN
Zdroje a obrázky: bbc, sitx

Komentáře

2 komentáře: „Síť X jen za peníze, Musk hodlá zpoplatnit přístup na „Twitter“ všem“

  1. […] Síť X jen za peníze, Musk hodlá zpoplatnit přístup na „Twitter“ všem […]

  2. […] Síť X jen za peníze, Musk hodlá zpoplatnit přístup na „Twitter“ všem […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..