Elon Musk - Profil - Síť X

Elon Musk označil zprávy médií o stažení X z EU jako falešné

Americký podnikatel a miliardář Elon Musk označil zprávy médií, které přišly s informací o možném stažení sítě X z EU jako falešné. Se zprávou o chystaném záměru učinit síť X v Evropské unii (EU) nedostupnou či zablokovat přístup evropským uživatelům psal s odkazem na informovaný zdroj server Business Insider. Musk se podle tohoto webu nechce podřídit unijnímu nařízení o digitálních službách (DSA), které internetovým společnostem mimo jiné nařizuje, aby mazaly nelegální obsah, jako jsou nenávistné příspěvky a dezinformace.

Musk dnes na síť X napsal, že zpráva o chystaném odstřižení Evropy od sítě X je falešná. „Další naprosto falešný Business Insider. Tohle není skutečná publikace,“ napsal Musk.

Elon Musk označil zprávy o stažení X z EU jako falešné

Podle Business Insideru Musk diskutoval o tom, že síť X už nebude v EU k dispozici, nebo že k ní uživatelům v regionu zablokuje přístup. Miliardář po loňském převzetí společnosti Twitter, nyní X, přibližně za 44 miliard dolarů (přes bilion Kč) propustil více než polovinu jejích zaměstnanců. Propouštění silně zasáhlo i týmy zodpovědné za kontrolu obsahu. Musk, který podle agentury DPA zastává politické názory americké pravice, tvrdil, že Twitter až příliš omezoval svobodu projevu, než jej Musk převzal.

Omezit síť X pouze na Spojené státy hodlal Musk podle zdrojů Business Insideru hned po jeho převzetí. Doufal, že tak ušetří náklady.

To by ale zřejmě bylo těžké uskutečnit, píše DPA. Aplikace by mohla být odstraněna z platforem pro stahování, přístup ke službě by mohl být zablokován na základě údajů GPS nebo IP adres. Takovou blokaci lze obejít pomocí služeb VPN, které udávají jinou polohu. Tyto služby více využívají například uživatelé internetu v Číně, Rusku nebo v Íránu.

AN
Zdroje a obrázky: Síť X; Insider; DPA; Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Elon Musk označil zprávy médií o stažení X z EU jako falešné“

  1. […] Elon Musk označil zprávy médií o stažení X z EU jako falešné […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..