Síť X - Úvodní obrazovka: Přihlášení, registrace

Sociální síť X, dříve Twitter, se potýká s rozsáhlými výpadky

Sociální síť X (dříve Twitter) dnes postihly rozsáhlé výpadky, problémy ohlásili uživatelé z celého světa, včetně České republiky. Vyplývá to z údajů serveru Downdetector.com. Síť X loni ještě jako Twitter koupil americký miliardář Elon Musk. Podnik od té doby prošel výraznými změnami, včetně rozsáhlého snížení počtu zaměstnanců a přejmenování.

Síť X se potýká s rozsáhlými výpadky - Downdetector.com
Síť X se potýká s rozsáhlými výpadky – Downdetector.com

Ve Spojených státech server Downdetector zaznamenal hlášení o problémech se sítí X od desítek tisíc uživatelů. V České republice pak web registroval stovky stížností.

Výpadky u internetových služeb nejsou neobvyklé. O příčinách dnešních potíží sítě X zatím nejsou k dispozici bližší informace.

Musk loni za Twitter zaplatil 44 miliard dolarů (zhruba bilion Kč). Na konci letošního července uvedl, že počet uživatelů, kteří alespoň jednou měsíčně síť využívají, dosáhl maxima a překročil 540 milionů.

Za Muskova působení se mimo jiné uvolnila pravidla pro psaní příspěvků, podle kritiků se tak ale otevřela cesta k nenávistným projevům nebo šíření nepravdivých informací. Obavy ohledně nedostatečné regulace obsahu a některé Muskovy kontroverzní výroky vedly k tomu, že řada inzerentů se od sítě X distancovala.

Americká internetová společnost Meta Platforms letos v červenci spustila svou sociální síť Threads, kterou se snaží konkurovat síti X. Minulý týden zahájila provoz sítě Threads také v Evropské unii, kde předtím spuštění odložila kvůli nejistotě ohledně přísné unijní regulace internetových služeb. Síť Threads je tak nyní dostupná i v České republice.

AN
Zdroje a obrázky: Downdetector; Síť X


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..