Chytré hodinky Apple Watch Series 9

V Apple Watch kvůli patentové válce v USA bude vypnuta sporná funkce

V chytrých hodinkách Apple Watch bude ve Spojených státech vypnuta sporná funkce, kvůli které se vede patentový spor. Soud ve Washingtonu americké technologické firmě Apple zakázal ve USA prodávat dva vlajkové modely chytrých hodinek kvůli sporu, který Apple vede se společností Masimo. A jelikož by právnická bitva mohla trvat klidně i rok, tak se Apple rozhodl spornou funkci vypnout, aby vyhověl zákazu a udržel tím hodinky v prodeji.

Firma Masimo, která se specializuje na zdravotnické technologie, viní Apple, že k sobě přetáhl její zaměstnance, ukradl její technologii pro měření hladiny kyslíku v krvi a zakomponoval ji do svých hodinek.

Kvůli sporu už na konci loňského roku Apple musel krátce pozastavit prodej hodinek Series 9 a Ultra 2, později mu ho americký soud znovu umožnil. Nyní měl zákaz prodeje opět platit, Apple se mu ale vyhne tím, že od dnešního rána bude hodinky prodávat, aniž by aplikace umožňující měření hladiny kyslíku v krvi byla dostupná.

I když Apple nezveřejňuje, kolik chytrých hodinek ročně prodá, analytici odhadují, že společnosti tento produkt ročně přinese tržby kolem 18 miliard dolarů (410 miliard Kč).

AN
Zdroje a obrázky: agentury; Apple


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..